Oscar Ödül Töreni’ne hazırım

Beni yine bir heyecan sardı. Çünkü yılın en sevdiğim zamanlarından biri Oscar Ödül Töreni geceleridir. O nedenle bu geceye hazırlıklarım sürüyor. Biz daha neredeyse çocukken bile bu geceleri beklerdik. Pazarı pazartesiye bağlayan gece aileden uyumamak için izin alınırdı. Bu 13-14 yaşında biri için o zamanlar çok büyük hamleydi. Çocukluk arkadaşım Zeynep Sağlam Özden’le birlikte izlenir bu geceler. İşte bu madde önemli. Çünkü Zeynep pis rekabet yaratır. Hepimizden önce bütün filmleri izler ve eleştiri yapmaya başlar. Sırf onunla sohbete katılacaksın diye sen de günde 3-4 film izler hale gelirsin. Bu tören elimizde hangi kategoride ödülü kim alır diye yazdığımız kağıtlarla izlenir. Biz buna Oscar Toto adını verdik. Her sonucun yanına bildiysek tık atarız. Sabah hangimiz en çok bilen olduysak tören sonrası ona kahvaltı ısmarlanır. Biz de kazanan hep Zeynep oluyor. Bu sene erken başladım filmleri izlemeye... Zeynep’e hava atmak için başladığımı haber verdim. “Ben 3 tanesini izledim bile” cevabını alınca pes ettim. Kazanan hep Zeynep olacak.

Haberin Devamı

Yekta Kopan’ı ekranda izlemeyi özledim

Birkaç gün önce Los Angeles’taydım, yeni döndüm. Oscar Ödül Töreni’nin yapıldığı tiyatroyu görünce herkes gibi “Aaa bu küçücük yer mi?” derken buldum kendimi... Gece için hazırlıklar başlamıştı bile... Bir ara orada izlemek nasıl olur diye düşünsem de, kendi ritüelime dönüş yaptım. Bu akşam abur cuburumuzla ekran karşısındayız. Digitürk 1 numaralı kanalda yani BeIN Movies Oscars’da olacağız. Her şeyden önce Yekta Kopan’ı ekranda görmeyi çok özlemiş biri olarak bu yayını heyecanla bekliyor oluyorum. Çünkü Yekta işine olan hakimiyeti, güven veren tavrı, canlı yayın kıvraklığı ve güler yüzüyle bu işi en iyi yapan isim. Bu devirde bu kadar tecrübeli ve güler yüzlü kaç programcı kaldı ya da kaldı mı? Bu yıl Yekta Kopan’a Hande Doğandemir eşlik ediyor. Haftalardır film izliyor Hande. Instagram’dan takip ediyorum. Favorilerini merak ediyorum. Yekta ve Hande gece boyunca İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, oyuncu Tülin Özen ve sürpriz isimleri ağırlayacak. Ancak tören başladığında bu işin hepimiz için gıybet kısmı başlayacak. Kırmızı Halı’da kim ne giymiş diye hepimiz bakacağız. Çünkü önümüzdeki yılın modasını o halıda yürüyen isimlerin giydikleri belirleyecek. Söz Ceylan Atınç’ta olacak. İşin gıybet kısmı bittiğinde ekranda Mehmet Açar ve Melis Behlil filmleri değerlendirmeye başlayacak. Bizim evde de herkes bir film eleştirmenine dönüşecek.

Haberin Devamı

Bazen Mehmet’e, bazen de Melis’e hak vereceğiz.

Favorim Three Billboards Outside Ebbing Missouri

Ödüller verilmeye başladığındaysa herkes elinde Oscar tahminleriyle gözünü ekrana dikecek. Şahane filmler izledik bu yıl. Özellikle en iyi film kategorisi gerçekten oldukça verimliydi. Açıkçası bir gazetecinin The Post’u izleyip ağlamama şansı yoktu. Benim ağlamaktan için çıktı. Phantom Thread Türkiye’de insanları ikiye böldü. Çok sevenler ve hiç sevmeyenler! Ben sevdim. Ama en iyi film tahminim Three Billboards Outside Ebbing Missouri! İnsanı kendi iç dünyasında iyilik ve kötülük denilen kavramları fazlasıyla sorgulamaya itiyor. Oscar Ödül Töreni gecelerini sevdiğim için lafı fazla uzattım. Digitürk 1 numaralı kanalda yani BeIN Movies Oscars’da bugün 10.55’te En İyi Kostüm Tasarımı ve Prodüksiyon Tasarımı ödüllerine aday Güzel ve Çirkin, 13.10’da En İyi Görsel Efektler dalında aday Kong: Kafatası Adası, 17.35’te En İyi Görsel Efektler dalında aday, 200 milyon dolar bütçeli Galaksinin Koruyucuları 2, 20.00’de Julia Roberts ile Owen Wilson’ın başrollerde olduğu, En İyi Makyaj & Saç Tasarımı dalında Oscar adayı Mucize ve 22.05’te En İyi Film, Yönetmen, Özgün Senaryo, Erkek Oyuncu dallarında Oscar’a aday olan Kapan var. 5 Mart günü tüm gün tekrarlar yayınlanacak ve kanal 5 Mart 21.00’de kapanacak. Hadi şimdiden hepimize iyi Oscar’lar! Bakalım bu yıl Oscar Ödül Töreni hayatımıza hangi kavramı sokacak?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR