Bu ay hangi diziler başlıyor?

Benim dizilerin başlamasını en sevdiğim zaman dilimi ocak ayıdır. Çünkü yeni döneme dair kararların alındığı, havanın soğuduğu, akşamları televizyon karşısından kimsenin beni kaldıramadığı bir dönemdir.

Bu ay hangi diziler başlıyor

Ne ilginçtir ki, ocak ayında başlayan dizilerin çok büyük bir bölümü de uzun soluklu solur. Çünkü eylülde başlayan diziler ununu elemiş, eleğini asmıştır. Yorulan dinlenmeye alınır, yeni her zaman cezbedici olur. İşte tam bu dönemde 6 televizyon kanalında 7 dizi başlıyor. Star TV’de Babamın Günahları, TRT 1’de Mehmetçik Kut’ül Amare, Show TV’de Yuvamdaki Düşman, Kanal D’de Mehmet: Bir Cihan Fatihi ve Gülizar, atv’de Sen Anlat Karadeniz, Fox TV’de Adı Zehra start veriyor. Abdullah Oğuz’un yapımcı-yönetmen olduğu Babamın Günahları, bu akşam Star TV’de başlıyor. Kadir Doğulu, Melisa Sözen, Mustafa Uğurlu, İsmail Demirci, Sezin Akbaşoğulları, Müjde Uzman ve Mehrnoush Esmaeilpour’un rol aldığı dizi; sevgilisini kurtarmak için işlemediği bir cinayeti üstlenen Ozan’ın yıllar sonra bir kızı, üstelik hasta bir kızı olduğunu öğrenmesiyle değişen dünyasını konu ediniyor. Aynı döngü içerisinde kalan Ozan, yine işlemediği bir cinayetin faili olarak buluyor kendisini... Senaryosunu okuma fırsatım oldu. Konu akıcı, aksiyon ve dramı birleştiren dizi iddialı geliyor. Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Kaan Taşaner ve İsmail Ege Şaşmaz’ın başrolünü üstlendiği, Osmanlı İmparatorluğu’nun 1. Dünya Savaşı sırasında İngilizleri bozguna uğrattığı son büyük zaferi anlatan Mehmetçik Kut’ül Amare 18 Ocak Perşembe akşamı TRT 1’de başlıyor.

Haberin Devamı

6 kanalda 7 dizi var

Show TV’de ekrana gelecek olan, Müge Uğurlar’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Nebahat Çehre, Ece Çeşmioğlu, Pamir Pekin, Aslı Tandoğan’ın başrollerini paylaştığı Yuvamdaki Düşman bu ay başlıyor. Yuvamdaki Düşman, çocukluğundan beri özendiği, hayallerini kurduğu ve uğruna her şeyi göze aldığı hayata ulaşmaya bir adım kala tüm elde ettiklerini kaybeden genç bir kadının hayatını yeniden kurmak için gözünü diktiği varlıklı ve mutlu bir ailenin hayatını mahvedişini konu ediniyor. Kanal D’de yayınlanacak Gülizar’ın yönetmen koltuğunda Çağan Irmak var. Farah Zeynep Abdullah, Berk Cankat, Ebru Cündübeyoğlu ve Berkay Ateş’in rol aldığı dizi;

Haberin Devamı

dünya yıkılsa şarkı söylemekten vazgeçmeyecek Gülizar’la, kıyamet kopsa o kızı o aleme yar etmeyecek Murat’ın herkesi huzursuz eden aşkını konu ediniyor. Dizi bu ay başlayacak. Cevdet Mercan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Kenan İmizarlıoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet’i canlandırdığı Mehmed: Bir Cihan Fatihi İstanbul’un Fethi’ne kadar olan süreci anlatıyor. Fatih, bu ay sonu ya da şubat ayının başında ekrana gelecek.

3 kadına şiddet dizisi olacak

Atv’de bu ay başlayacak olan Sen Anlat Karadeniz’de Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu, Sinan Tuzcu, Gözde Kansu ve Öykü Gürman başrolleri paylaşıyor. Geçmişte para karşılığı satıldığı adamın zulmünden kaçıp çocuğuyla birlikte Karadeniz’e sığınan Nefes’le, onu koruduğu için ailesinin büyük tepkisiyle karşılaşan Tahir’in imkansız aşkının anlatıldığı Sen Anlat Karadeniz’in yönetmen koltuğunda Osman Sınav, Emre Kabakuşak ve Yusuf Ömer Sınav oturuyor. Fox TV’de ise bu ay Adı Zehra başlıyor. Dizide; Zeynep Çamcı, Hatice Aslan, Alican Yücesoy, İnanç Konukçu rol alıyor. Taner Akvardar’ın yönetmen koltuğuna oturduğu dizi; göçmen Türk kızı Zehra’nın Berlin’deki yoksul ve bağnaz ailesinin evinde başlayıp, İstanbullu zengin bir ailenin sırlarla ve korkunç bir suçla gölgelenmiş konağında devam eden inanılmaz öyküsüne dönüşüyor. 7 diziden bazıları elenecek, bazıları ise yeni birer fenomene dönüşecek. Görünen o ki, iki dönem dizisi, üç kadına şiddet dizisi, bir fedakarlık dizisi, bir de hayalleri peşinde koşan gençlerin hikayesini izleyeceğiz. Bakalım, bu yarışın kazananları hangi diziler olacak?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR