2017’nin şampiyonu Star TV oldu

Reytingin aslanın midesinde olduğu bir dönemde, rekabetin amansızca yaşandığı 2017’de hangi kanalın yılı zirvede kapattığı önemlidir. Zira; bu sonuç gelecek yılın nasıl olacağını da gösterir. Çünkü bir yılı birinci kapatan kanalın tercihleri tüm televizyonculuğu etkiler. Her kanalın sorumluluklarını ikiye katlar ama birinci olan kanalın omuzlarındaki yükü 5 katına çıkarır. Gelecek yılı da zirvede kapatmak hedefi olur. 2017 yılını geride bıraktığımız şu günlerde TNS 2017’nin Prime Time şampiyonunu açıkladı. TNS verilerine göre: Prime Time’da yani 20.00-23.59 saatleri arasında 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında hem Tüm Kişiler’de, hem AB’de, hem de 20+ABC1’de en çok izlenen televizyon kanalı Star TV oldu. Prime Time’da diziler yayınlandığına göre 2017’nin dizi şampiyonu da Star TV oldu. Kanal; 12-19, 15-24, 20-34, 45 yaş ve üzeri hedef kitlelerinde Prime Time’da zirveye oturdu.

2017’nin şampiyonu  Star TV oldu

Ancak veriler arasında dikkat çeken şey hem çalışan, hem de ev kadını kategorilerinin çok yüksek oranda Star TV’yi izlediği...

Haberin Devamı

Kısacası kadınlar Star TV’yi tercih etmiş. Bu da demek oluyor ki, Star TV dizileri kadınların gönlünü çelmeyi başarmış.

Siyah İnci Kara Sevda’yı mı kopyalıyor?

Neyalan söyleyeyim bir süredir Star TV’de ekrana gelen Siyah İnci’yi izleyemiyordum. Ancak geçtiğimiz gün sosyal medya hesabıma Kara Sevda fanlarının gönderdiği videoyu görünce bakmak farz oldu. Çünkü Hande Erçel, Tolgahan Sayışman, Bek Hakman’ın başrollerini oynadığı Siyah İnci’deki bazı sahneler birebir Kara Sevda’nın sahneleriydi. Oyunculuklar farklı ama mizansenler ve diyaloglar aynı akıyordu. Yok artık, bunun olması mümkün değil diye düşündüm ve açıp o bölümlerdeki sahneleri izledim. Fakat ne yazık ki sonuç değişmedi. Mesela Kara Sevda’nın en dikkat çeken sahnelerinden biri sokakta mendil satan bir kızın Nihan’ın yanına gelmesi ve onunla neden ağladığı üzerine dertleşmeye başlamasıydı. Yönetmen Hilal Saral o sahnede gerçekten sokakta mendil satan bir kız bulmuş ve onu kullanmıştı. Bu sahnenin aynısı Siyah İnci’de de vardı. Mendil satan bir kız gelip Hazal’a neden ağladığını soruyor ve ona akıl veriyordu. Ancak iki dizi arasındaki aynılık sadece bundan ibaret değil! Hazal’ın Vural’dan hayatını çaldığı için hesap sorduğu bir sahne var ki, Nihan’ın Emir’e sorduğu o hesabın birebir aynısı olmuş. Yabancı dizilerden sahne aşırılmasına alışkınız. Fakat insan düşünmeden edemiyor, Kara Sevda Emmy almışken taklit edilmesi normal olabilir ama daha biteli birkaç ay olmuş Kara Sevda’nın, üstelikte aynı kanalda yayınlanan Siyah İnci tarafından birebir aynı sahnelerinin kullanması etik mi? Kara Sevda ekibinin emeğine ayıp edilmiyor mu? Taklitler asıllarını yaşatır unutmamak lazım! Siyah İnci reytinglerini yükseltmek için uğraşıyor ama bunun yolu başka bir dizinin sahnelerini kopyalamak mı? Emeğe saygısızlığa hepimizin dur demesi lazım!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR