Starların projesi bu yıl neden kısa sürede bitti?

Koca bir yılı daha devirdik. 2017’nin son günündeyiz. Hepimiz için zorlu bir yıl oldu. Ama itiraf etmeliyim ki, 2016’ya göre daha az kaygılı bir yıl yaşadık. Peki, ekran için durum nasıldı? Bu yıl Kenan İmirzalıoğlu ve Beren Saat hariç tüm star isimlerin ekranda arz-ı endam ettiği bir yıldı. Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün Cesur ve Güzel, Çağatay Ulusoy İçerde, Burak Özçivit Kara Sevda, Erkan Petekkaya hem Paramparça hem de Kayıt Dışı, Halit Ergenç ve Bergüzar Korel Vatanım Sensin, Nurgül Yeşilçay Kösem Sultan, Engin Akyürek ve Fahriye Evcen Ölene Kadar’la ekrandaydılar. Ancak Çağatay Ulusoy, Burak Özçivit, Halit Ergenç ve Bergüzar Korel hariç pek iyi bir sene olmadı starlar için... Cesur ve Güzel 32 bölüm sürdü ama zirveyi göremedi. Paramparça son sezonunda düşüşteydi. Kayıt Dışı da beklenen etkiyi yaratamadı. 8 bölümde final yaptı. Kösem Sultan yeni kanalında yurt dışı satışı garanti olduğu için 30 bölüm sürebildi. Ama reytinglerde ne kanalı, ne de yapımcının yüzünü güldürdü. Ölene Kadar sadece 13 bölüm sürebildi. Oysa bu isimler bir dizide oynadığında yıllarca izlemeye alışmıştık. Türk izleyicisinden çok yurt dışında büyük talep görüyorlardı. Ne oldu da 2017 bu isimlerin projelerinin kısa sürdüğü bir yıla dönüştü.

Haberin Devamı

Saat ekran diyetini bozacaktır

İzleyici ya hikayenin peşinden gidiyor, ya da oyuncunun... Bir oyuncuyu aklına ve kalbine bir karakterde işlediyse onu farklı bir şeye ikna etmek için zamana ihtiyacı oluyor. Yani oyuncuyla hikayenin öyle bir bütünleşmesi gerekiyor ki, izleyici hem bildik bir tat almalı, hem de farklı bir şey izlediğini hissetmeli. Ne yazık ki, bu yıl farklılığı deneyen oyuncular ve hikayeler örtüşmedi. Ya eskiye benziyorlardı, ya da fazlasıyla yabancı... Bu da izleyicinin bağ kurmasını zorlaştırdı. Peki, Çağatay Ulusoy neden kaybetmedi? Adını Feriha Koydum ve Medcezir’den sonra risk aldı. Çünkü sadece gençlik kitlesi elindeydi ama o daha geniş kitleleri hedefledi ve kazandı. Burak Özçivit Kara Sevda’yla seyirciye bildiği tadı verdi. Aynı durum Halit Ergenç ve Bergüzar Korel için de geçerli. Muhteşem Yüzyıl’da Osmanlı padişahını oynayan Ergenç, Vatanım Sensin’de işgalden ülkesini kurmak için asker oldu. Duygu tanıdıktı. 2018 tüm starların ekranda olduğu bir yıl olacak. Kenan İmirzalıoğlu Mehmed: Bir Cihan Fatihi ile kısa bir süre sonra ekranda olacak. Beren Saat’i ise ekranda özler olduk. Bu yıl o da ekran diyetini bozacaktır. Umarım Türkiye’yi ihracat şampiyonu yapan bu isimlerin ekranda olduğu, hikayeler ve oyuncuların bütünleştiği bir 2018 olur. Herkese mutlu yıllar!

Haberin Devamı

Starların projesi bu yıl  neden kısa sürede bitti

Hoşçakal Buket!

Bazı haberleri okuduğunuzda inanmak istemiyorsunuz. 12 yıl önce tanıştığım, uzun bir süre mesai arkadaşlığı yaptığım, edebiyat çözümlerini nasıl yapmam gerektiğini öğrendiğim, yılmamanın, hayata tutunmanın, ölüme meydan okumanın nasıl bir şey olduğunu öğrendiğim, bıcır bıcır konuşan, çok bilmiş ama hazmetmiş, hazırcevap, kahkahası insanın kulağına işleyen, zeki ve kırmızı rujun en çok yakıştığı arkadaşım, meslektaşım, Vatan Gazetesi Kitap Eki Genel Yayın yönetmeni Buket Aşçı’yı kaybettik. Bir süredir kanser hastalığıyla mücadele ediyordu. Ama ben bunu yeneceğine emindim. Çünkü tanıdığım en savaşçı kadındı. Daha önce de büyük bir hastalığa meydan okumuştu. Hem de nasıl meydan okumak! Hepimize örnek olacak bir hayata tutunma örneği gösterdi. Hoşçakal Buket! Güle güle edebiyatı hepimize sevdiren kadın! Ben seni hep o güzel kahkahanla, tutkunla ve beni kendime getiren konuşmalarınla hatırlayacağım. Sen benim bu hayatta tanıdığım en savaşçı kadınsın ve öyle kalacaksın. Mekanın cennet olsun!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR