Vatanım Sensin’de aklımızda Halit Ergenç’in oyunculuğu kaldı

Vatanım Sensin’de aklımızda Halit Ergenç’in oyunculuğu kaldı

Bu sezon keyifle izlenebilecek dizi bulmak, samanlıkta iğne aramaktan daha zor. O nedenle Vatanım Sensin’in ikinci sezonunu herkes gibi ben de heyecanla beklediğimi defalarca yazdım. Ciddiyim, sokaklarda yolumu çevirip “Kızım Vatan Sensin niye başlamıyor? Yoksa yayından mı kaldırıldı?” diyenlerin sayısı yükselmişti. Sonunda 9 Kasım’da yeni sezonuyla “Merhaba” dedi Vatanım Sensin. Öyle bir sahneyle açıldı ki, tam da 10 Kasım öncesi Sevr Antlaşması’nın fotoğrafından sahneye giriş yaptık. Ardından da Londra’da 205 nolu odada uyanan hastanın peşine düştük. O Cevdet’ten başkası değildi. Ve Halit Ergenç yine hepimizi ekrana mıhlayacak bir performansla karşımızdaydı. Zaten bu bölüm Cevdet üzerine kurulmuştu. Cevdet’in uyanışı, konuşmaya çalışması, yürümek için verdiği mücadeleyi izlerken Halit Ergenç’in varlığını unuttuk. Cevdet’e o kadar inandık ki merakla nasıl bir yol izleyeceğini bekledik. Azize’nin öldüğünü öğrendiği sahnede ise o minimal oyunculuğu karşısında hayran kaldık. Kimse kusura bakmasın ama oyunculuğun kaslarını gösterip, güzel bakmak olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi Ergenç. Mesleğine duyduğu saygı, özverisi ve disipliniyle bize şahane bir performans sergiledi. Herkese örnek olsun. Çünkü oyunculuk ciddiye alınması gereken bir meslektir.

Haberin Devamı

Savrulmuş bir hikaye izledik

Gelelim bölümün detaylarına... Biraz dağınık bir bölüm izledik aslında... Azize’nin, Tevfik’in, Ali Kemal’in, Leon’un yok olduğu bir bölümdü. Herkes bir yere savrulmuştu. Fakat asıl sorun hikayede savrulmuştu ve toparlanması iki bölüm sürerdi. Kimin kim olduğunun birbirine karıştığı bu bölümün sonunda anladık ki, asıl hikaye haftaya başlayacak. Sanırım bu senenin modası ilk bölümde dizinin ne anlattığını açıklamamak. Oyuncu kadrosu avantajıyla ikinci bölüme taşınmak. Vatanım Sensin’de ikinci sezonuna bu modayla başladı. Bence yanlış yaptı. Bu kadar bekleyişten sonra izleyici hikayenin bu dağınıklığını hak etmiyordu. Fakat Tüm Kişiler’de 6.10 reytingle 3’üncü, AB’de 9.35’le birinci, ABC1’de 9.15’le birinci olarak Vatanım Sensin oyuncu kadrosunun avantajını kullandı. Çünkü bölüm bittiğinde hepimizin dilinde Halit Ergenç’in oyunculuk performansı vardı.

Haberin Devamı

Çi’ye Berrak Tüzünataç damgasını vurdu

Vatanım Sensin’de aklımızda Halit Ergenç’in oyunculuğu kaldı

Puhu TV’de ekrana gelen Fi’nin yeni sezonu Çi’yi Vatanım Sensin’in hemen ardından izledim. 90 dakikalık bir bölümle yeni sezonunu açtı Çi. Aslında bu dizinin en büyük artısı 60 dakika olmasıydı ama bizim gibi 150 dakikalık Türk dizisi izlemeye alışık kişilere bu 90 dakika cennet gibi geldi. Sürenin farkına bile varmadık. Yeni sezonun en çok öne çıkan oyuncusu da Berrak Tüzünataç oldu. Özge Egeli olarak geçen sezon sinyalleri vermişti aslında ama bu bölüm izlenmeye değerdi. Onun gibi delirmek ve sisteme bodoslama dalmak sanırım herkesin hayali oldu. Ekranda izlerken çok güzel ama bir şey eksik derdim Tüzünataç’ı izlerken... Fi’de izlerken ise aradığı şeyi bulmuş diyorum. Öncelikle makyajsız oynaması güzelliğini ortaya çıkarıyor. Canlandırdığı karakterin duruluğunu destekliyor. Bu bölümde Özge’nin savruluşuna tanıklık ettik. Berrak Tüzünataç’ın sağlam oyunculuk performansı da izlenmeye değerdi. Önce depresyona girdi, ardından sinir krizi geçirdi, depresyondan çıkarken maskulenleşti, dans performansı korkunçtu ama dünyanın adaletsizliğinden intikam almak isteyen Özge Egeli için kesinlikle çok doğruydu. Sonunda da sistemi yenmek için önce içine girmek gerektiğine karar verdi. Benim için Çi’nin yeni sezonu Özge’yle başladı. Yeni bölümde neler yapacağını da merakla bekliyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR