Yüz Yüze aslında doğurgan bir hikaye

Ne yalan söyleyeyim, genel hikayesini sevmiştim Yüz Yüze’nin. Senaryosunu da akılcı bulmuştum. Ancak hiçbir şey kağıt üstünde göründüğü gibi olmuyor, bunu bir kez daha anladık. Aslında ortada çok sağlam bir hikaye var. İntikam hikayesinin pek çok dişi olması da gelecek adına çok faydalı. Çünkü hikayeyi doğurgan hale getiriyor. Fakat asıl problem tasarım yapılmamasından kaynaklanıyor. İlk bölümde karakter tanıtımı yerine bizi olayların içine atsaydı, İçerde’yi çağrıştırması yerine özgün bir tasarım yapılsaydı, karanlık dünya yerine bizi hayatın içine katsaydı, castı da biraz daha farklı kurulsaydı sonuç eminim farklı olurdu. Ben geçmişe takılı kalıp dövünmeyi sevmeyenlerdenim. O nedenle olan olmuş, bundan sonrasına bakmak lazım. Yüz Yüze ikinci bölümü yayınlandıktan sonra dört haftalık bir ara verdi. Çünkü reytingleri oldukça düşük geldi. İş toparlanıp yeniden ekrana gelecek. Daha önce örneklerini gördük. Hiçbir dizi bu kadar kısa sürede ara verip tutunamadı. Umarım Yüz Yüze için durum farklı olur. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi ortada doğurgan bir hikaye var. Bu devirde doğurgan hikaye bulmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.

Haberin Devamı

“Menajerimi Arayın”ın ikinci sezonu geldi

Netflix’te ekrana gelen bir iş var. 2015 yapımı dizinin ikinci sezonu yeni eklendi. Adı Menajerimi Arayın/Call My Agent-DixPourCent. Fransız yapımı dizi Paris’te büyük bir ajansta geçiyor. Menajerler, oyuncuları, film sektörü ve basın arasındaki ilişki gözler önüne seriliyor dizide. Kısacası dizide ne isterseniz var. Rekabet, ego savaşları, ayak kaydırmalar, ışıltılı dünyanın acıklı halleri, oyuncu psikolojisi, menajer oyunları, dostluk adı altında yapılanlar... Ben izlerken çok gülüyorum. Ne yalan söyleyeyim, bizim sektörden pek çok kişiyi de yerlerine koyuyorum. Özellikle bu sektöre hevesli olan herkesin izlemesini de öneririm. Hiçbir şeyin dışarıdan göründüğü kadar ışıltılı olmadığına şahit olacaksınız.

Vatanım Sensin Atatürk hamlesiyle başlar

Perşembe akşamını heyecanla bekliyorum. Çünkü Vatanım Sensin sonunda başlıyor. Uzun zamandır meraktayım. Bu yıl yine akıllıca bir hamle yaptılar. Geçen sene 10 Kasım’da ekrana gelen bölümde Atatürk’lü sahneyle ciddi bir artı puan toplamışlardı. Bu sene de ilk yayın günleri 9 Kasım. Yine büyük bir Atatürk hamlesi bekliyorum Vatanım Sensin’den... Sezon artık tamamen açıldı, havlu atacak dizilerde belli olmaya başladı. Çok yakında gidenler ve kalanlar neler olacak göreceğiz. Sinemada da iddialı filmler vizyona girmeye başladı. Haftaya hem ekranda, hem de sinemada izleyicinin nelere yöneldiği daha çok belli olacak. Böylece hepimizin eline yeni trendlerin neler olduğunu söyleyebilecek doneler geçecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR