Hayat Sırları sırrını açıklamadı

Hayat Sırları sırrını açıklamadı

Most Production-Gül Oğuz’un yapımcılığını ve proje tasarımını, Alpay Göltekin ve Zeynep Alasya’nın müziklerini, Mahinur Ergun’un senaryosunu, Murat Can Oğuz’un yönetmenliğini üstlendiği Hayat Sırları, çarşamba akşamı Star TV’de başladı. Ahmet Mümtaz Taylan, Ekin Koç, Hazar Ergüçlü, Devrim Yakut, Olgun Toker, Gökçe Yanardağ, Ecem Erkek, Mehmet Bilge Aslan, Ayşegül Cengiz Akman, Ayfer Dönmez, Efecan Şenolsun, Barış Gönenen, Ecem Simge Yurdatapan, Nilgün Türksever, Utku Ateş, Hakan Çimenser, Fuat Onan, Deniz Ali Cankorur, Kaya Akarsu, Yıldız Göngör, Ebru Soyuerden Aracı, Ahmet Melih Yılmaz, Arif Mustafa Güney, Samet Nurullah Arslan’ın rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 3.03 reytingle 16’ncı, AB’de 3.18’şe 10’uncu, ABC1’de 3.37’yle 14’üncü oldu. Dizinin tanıtımlarından aldığım sıcacık duyguyu izledikten sonra hissedemediğim için sonuca şaşırmadım. Ama gönülden söylüyorum ki şaşırmayı çok isterdim. Çünkü uzun yıllardır İkinci Bahar tadında bir diziye olan hasretimi dile getiren biriyim. Hayat Sırları tanıtımlarında o duyguyu fazlasıyla hissettirmişti.

Haberin Devamı

İlk bölümde ne anlattı?

Gelelim bölümün detaylarına... Öncelikle Diriliş Ertuğrul’un gelişiyle bozulan çarşamba matematiğinde zaten diğer diziler ikincilik için mücadele edecek. Herkes bunu kabul ederek yarışa başlıyorlar. Meryem dizisi de tahtını Diriliş’e bırakalı iki hafta oldu. Hayat Sırları’nda oyuncu kadrosu, yapımı, senaristi, kanalıyla ikincilik için yarışını göğüsleyebilecek tüm kriterler vardı. Ancak olmadı. Çünkü ilk bölümde bize ne yazık ki hiçbir şey anlatmadı. Adını yaşatmayı çalışarak sırlarından ucundan gösterip geri çekti. Hazar Ergüçlü’nün canlandırdığı Seher’le başladı hikayeye.. Bir çocuğu arıyordu. Burak’ı niye terk ettiğini Burak gibi biz de bilmiyorduk. Dizi bittikten sonra akıl yürüterek buldum. Burak’tan hamile kalınca ona bu mutlu haberi vermek istedi ama annesi tarafından aşağılanınca çocuğu doğurdu ama Burak’ı terk etti. Zaten Burak festivalde olduğu için onu hiç görmedi. Herhalde böyle bir şey olmuştur diye düşünüyorum. Çünkü dizi bize ilk bölümünde bunu anlatmadı. Mustafa Kuzgun Usta o Tekgözlü adamdan neden bu kadar korktu? Geçmişinde nasıl bir sır taşıyor anlamadık. Ancak o konuda akıl bile yürütemedik. Çünkü dizi bize hiçbir ipucu vermedi. Kemal sırrı tek açıklanan kişiydi. Babasının mutfağına bile sokmadığı ünlü bir şefti. Babasından gizli işe gidiyordu.

Haberin Devamı

Ecem Erkek’e dikkat!

125 dakikalık bölümde bir esnaf lokantasına, bir de Burak’ın aşırı stilize hayatına tanıklık ettik. Galiba beni dizide en çok rahatsız eden şeylerden biri ilk bölümde hep iç mekanda olmaktı. Hep aileyle olmak. O ailenin mahallede yarattığı etkiye şahit olmamak. Burak ve Seher’in hayatında kimlere dönüştüğünü görememek. Dizinin ne anlattığını anlayamamak. Sürekli dramatik müziklere şahit olmak ama dramatik anları izleyememek. Sırları keşke sırrını ilk bölümde patlatsaydı. İşte o zaman neyi takip edeceğimizi bilerek yola çıkardık. Oyunculuklara söyleyecek lafım yok. Zira Ahmet Mümtaz Taylan, Hazar Ergüçlü, Ekin Koç, Devrim Yakut, Olgun Toker zaten ekranda izlemekten keyif aldığım, yetenekli oyuncular. Fakat bu dizide dikkat çeken diğer karakter Şirin oldu. Yani Ecem Erkek. İlk dizisiymiş. Yepyeni bir yüz kazandı dizi sektörü. Yeteneğini daha da izleyeceğimiz bölümleri olsun. Ezcümle; Hayat Sırları’nı izlemeye fazlasıyla gönüllüyüz. Umarım ikinci bölümde derdini anlatır ve bizi hasret kaldığımız o eski dizilerimiz gibi bir işe kavuşturur. Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR