Mipcom’da en çok Mehmet ses getirir

Mipcom’da en çok Mehmet ses getirir

Çok değil birkaç sene önce dünyaya sattığımız dizileri konuşurduk. Son zamanlarda ise Türkiye’de dizi tutturmak meselesine odaklanmış durumdayız. Zira; bir dizi Türkiye’de iyi reyting alıp devam etmezse dünyada var olma şansı yok. Bunu geçtiğimiz iki sene içinde tüm sektör öğrenmiş oldu. Gerçi sonuçları fazla ağır oldu ama herkes kendi halkının izlemeyeceği bir şeyi dünyaya izletemeyeceğini anladı. Dünyada Türk dizilerini yayınlayan kanallarda artık işlerini sağlama almaya başladılar. Önce dizinin devam ettiğini görmek, sonra satın almak istiyorlar. Çünkü bizim Türk dizilerinin çoğu yurt dışında hafta içi her gün, haber önünde yayınlanıyor. Yani bizim gündüz kuşağında yayınlanan günlük dizilerimiz gibi...

Gelelim bu senenin MIPCOM’una... Her yıl Fransa’nın Cannes şehrinde, ekim ayında düzenlenen dünya TV ve dijital içerik fuarı olan MIPCOM nedeniyle Cannes sokaklarını Türk dizilerinin afişleri kapladı bile... Fuar bugün başladı. Televizyon sektörünün dünyadaki tüm aktörleri orada... Herkes kendi ülkesinde reyting alabilecek bir işin peşinde! Türkiye için durum farklı değil. Kore, Japonya, Hint, Amerikan dizileri derken bakalım bu yıl rotayı hangi ülkeye kıracağız? Peki, hangi Türk dizisi bu yıl MIPCOM’a damgasını vurur? Açıkçası henüz başlamayan Mehmet’in dünyada heyecan yaratacağını düşünüyorum. Çünkü bizden Binbir Gece gibi aşk, Fatmagül’ün Suçu Ne gibi sosyal bir yaraya parmak basan iş çıkmadığından beri dünya bizden dönem dizilerimizi satın alıyor. Muhteşem Yüzyıl, Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamit’in dünyaya satışında hiçbir sorun yok. O nedenle Mehmet’in de daha şimdiden ses getiren bir proje olacağını ve ön sipariş alacağına eminim.

Haberin Devamı

Mipcom’da en çok Mehmet ses getirir

Siyah Beyaz Aşk bugün başlıyor

Pazartesi akşamları Söz çok ciddi bir başarıya imza atıyor. Üstelik karşısında benzer türde işler olmasına rağmen reytingini her hafta artırmaya devam ediyor. İsimsizler’i yerinden etti. Kayıt Dışı her hafta bir tık yükselse de Söz’e kafa tutamıyor. Kırgın Çiçekler kendi halinde, sessiz sedasız, tüm iddialı dizilere rağmen listede üst sıralarda kalmaya devam ediyor. Anlayacağınız, pazartesi Söz ve Kırgın Çiçekler arasındaki rekabetle geçiyor. Bu yarışa önümüzdeki haftalarda Show TV Çukur’la katılacak. Kanal D ise İsimsizler’in yerine yeni dizisi Siyah Beyaz Aşk’ı koydu ve dizi bu akşam görücüye çıkıyor. Başrollerini İbrahim Çelikkol ve Birce Akalay’ın paylaştığı dizi çok büyük ihtimal Kayıt Dışı’nın izleyici kitlesinden alacaktır. Zira; konsept olarak birbirilerinden farklı olsalar da, izleyici kitlesinin benzer olduğu bir türde merhaba diyor Siyah Beyaz Aşk. Birce Akalay ve İbrahim Çelikkol’un enerjileri tanıtımlarda çok iyi görünüyordu. Umarım dizide de aynı hissi yaşarız. Siyah Beyaz Aşk’ın yolu açık, ömrü uzun olsun.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR