Yüz Yüze’de sağlam bir çatışma var

Senarist Ethem Özışık Poyraz Karayel’le gönlümüze öyle bir taht kurdu ki, kaleminden çıkacak her projeyi takip edeceğime kendi kendime yemin ettim. Gecelerin Ötesi’ni yani yeni adıyla Yüz Yüze’yi de merakla bekliyordum. Şanslıyım, üç bölümü ele geçirip okuma fırsatına da nail oldum. Etrafımdaki herkes bu projeden bahsediyordu. Karakterlerin derinliğini dinlerken o kadar çok merak ettim ki, sonunda okumaktan başka şansım kalmadı. Okuduğum ilk bölüm, eğer değişmediyse, iyi kurulmuş, çatışması sağlam ve karakter motivasyonları derin kurulmuş bir işti. Birkaç ciddi eleştirim var ama sette onları fark ettiklerine inanıyorum. Dizinin iki tanıtımı yayınlandı. İlki aşk temalı bir tanıtım. Birkan Sokullu ve Sinem Kobal’ı 7 yıl önce Küçük Sırlar’da izlemiştik. Şimdi ikisi de büyümüş ve bir dramayı taşıyan iki yüz olarak karşımıza çıktılar. İkisi de şık bir restoranlar. Cino Seliha’ya evlenme teklif ediyor. İşte o anda flashbackle bunun hiç masum bir teklif olmadığına şahit oluyoruz. Zaten tanıtımın finalinde de Cino’nun evlenme teklifini kabul eden Seliha’nın da masum olmadığını görüyoruz. Masanın altında ikisi de birbirine silah çekiyor.

Haberin Devamı

Bu devirde dizi bulmak zor

Gelelim ikinci tanıtıma... Çete adlı tanıtımda işte o benim uzun zamandır dinlediğim mahalledeki arkadaşları izledik. Yine beni bir merak sardı. Tims&B’nin yapımcılığını üstlendiği, Osman Taşçı’nın yönetmen koltuğuna oturduğu Yüz Yüze’de Taner Ölmez, Özgür Emre Yıldırım, Ece Çeşmioğlu, Rüzgar Aksoy, Başak Daşman, Ali Seçkiner, Muhammet Çakır, Selin Yeninci, Merve Dizdar, Nihal Telcan, Kaan Uluca ve Celal Öztürk rol alıyor. Bu ay sonuna kadar ekranda olacağını düşünüyorum Yüz Yüze’nin... Sizi bilmem ama ben kesinlikle dizinin ilk bölümünü izliyor olacağım. Çünkü bir yanda sağlam bir arkadaşlık, diğer tarafta imkansız bir aşk ve son tahlilde bir mahalle hikayesi izleyeceğiz. Bu devirde böyle dizi bulmak zor!

Neden bu isimler yok?

Altın Kelebek adayları açıklandı ve yine gözlerim şaşkınlığa uğradı. Açıkçası aday listesinde beni çok şaşırtan bir durum var. Kara Sevda dizisi ekranda iki sezon kalmış ve aday listesine girmiş bir dizi. Ancak dizinin en çok dikkat çeken ismi, Emir Kozcuoğlu’na hayat veren Kaan Urgancıoğlu adaylar listesinde yok. İşin tuhaf tarafı geçen senede yoktu. O zaman anlamamıştım ve mutlaka bir nedeni vardır demiştim. Ama bu sene de olmamasının nedenini açıkçası merak ediyorum. Çünkü bu listede yer almamasının haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ekranda dört bölüm kalmış diziler aday, oyuncuları aday ama kesinlikle övgüyü hak eden bir oyuncu yok. Ödül almasından bahsetmiyorum, aday olmaması bana saçma geliyor. Mantıklı bir sebep bulamıyorum. Aynı durum Anne dizisinde rol alan ve geçen sezonun en çok konuştuğumuz isimlerinden biri olan Gonca Vuslateri içinde geçerli. O da bu listede yok. Bu da benim anlamadığım bir durum. Umarım neden isimlerim olmadığını en yakın zamanda anlarım!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR