Adını da içeriğini de Yeşilçam’dan almış

Dünkü yazımda bu senenin eylül ayı modasının şehirli erkek ve köylü kız aşkı olduğunu yazmıştım. Gelelim diğer aynı konseptli diziye... Çarşamba akşamı atv’de Seven Ne Yapmaz dizisi başladı. Dizinin adını duyduğumdan beri aklıma Orhan Aksoy’un yönetmenliğini üstlendiği, Kartal Tibet ve Hülya Koçyiğit’in başrollerini paylaştığı, 1970 yapımı Seven Ne Yapmaz filmi geliyor. Fikret ve Sevda’nın imkansız aşkını anlatırdı film. Ancak diziyi izleyince gördüm ki, Seven Ne Yapmaz adını başka bir filmden alsa bile içeriğini tamamen 1971 yapımı, Türkan Şoray, Ediz Hun, Hulusi Kentmen’in başrollerini paylaştığı ve Atıf Yılmaz’ın yönettiği Güllü filminden almış. Bilmeyenlere filmi hatırlatalım. Fikret bir trafik kazası geçirir ve Hamsi Köylü Güllü tarafından iyileştirilir. Daha sonra ikisi arasında bir yakınlaşma olur ve imam nikahıyla evlenirler. Fakat Fikret İstanbul’a kaçar ve Güllü’yü evliliğin geçerli olmadığını söyleyerek ortada bırakır. Artık Güllü için tek yol namusuna söz getiren Fikret’i bulup ondan intikam almaktır. Yeşilçam’ın en kült filmlerinden biridir Güllü. İşte çarşamba akşamı Güllü’nün 2017 versiyonunu izledik.

Haberin Devamı

5 reyting alamadı

MF Yapım-Faruk Bayhan’ın yapımcılığını, Bazı Filmler’in senaryosunu, Rubato’nun müziklerini, Metin Balekoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği Seven Ne Yapmaz dizisinde; Yusuf Çim, Seren Şirince, Leyla Kader İlhan, Şeyla Halis, Sertan Erkaçan, Serhat Parıl, Ferzan Hekimoğlu, Aslıhan Malbora, Alper Baytekin, Emre Bulut, Deniz Gündoğdu, Ulaş Albayrak rol alıyor. İlk bölümün konuk oyuncusu ise Muhammet Uzuner’di. Dizi ilk bölümüyle Tüm Kişiler’de 4.32 reytibgle 2’nci, AB’de 3.03’le 5’inci, ABC1’de 3.53’le 2’nci oldu. Rekabetin olmadığı bir zamanda, daha Diriliş-Ertuğrul bile ortaya çıkmamışken 5 reytinge bile ulaşamaması hayal kırıklığı yarattı. Diziye Güllü’den farklı olarak bir aile hikayesi eklenmişti. Sorumsuz ve çapkın oğul Ozan, babasının en önemli iş toplantısını yine çapkınlığı nedeniyle berbat edince halasının yanına Kastamonu’ya yollandı. Nazlı’yla bir kaza sonucu tanıştı ve bu defa rotayı ona kırdı. Nazlı’nın evine gizlice girdiği bir günde onu duştan çıkmış yakaladı. Tüm git tehditlerini dinlemedi ve sonunda o halde yakalandılar. Bir köylü kızının evinde yakalanmasının cezasını evlendirilerek ödedi. Tabii ki, düğünden sonra İstanbul’a kaçtı. Yalnız onun artık sorumluluk alma vakti gelmişti. Babası onları borçlarla bırakıp kaçmıştı. Bir yandan da Nazlı köydeki tüm itibarını kaybetti. Hem namusuna laf geldi, hem de kocası gerdek gecesi onu bırakıp kaçtı. Onun için de tek yok İstanbul’a giderek onu vurmaktı. İlk bölümün finalinde o silah çıktı.

Haberin Devamı

Gün değişikliğine gidecektir

Dizinin devamında Nazlı görüşmediği babası sayesinde yeni bir isme, çok paraya ve holding patronluğuna geçiş yapacak. İkinci bölümünde Nazlı baştan yaratılacak ve Gizem olacak. Ozan’dan da büyük intikam alacak. Konu bildik, Yeşilçam’dan aşinayız. İzlenir mi izlenebilir. Ancak sorun Yusuf Çim ve Seren Şirince arasında oluşamamış bir kimya var. İnsan ister istemez Yusuf Çim’i Ediz Hun’la kıyaslıyor. Ozan’ın kostümünden tavırlarına o karizması ne yazık ki eksikti. Televizyon oyunculuğunun en büyük payı gözlerdedir. Yusuf Çim’in kısık gözlerinden duyguyu almakta zorlanıyorum. Seren Şirince çok beğendiğim yeni dönem oyuncularından... Nazlı karakteri ona yakışmış. Ama ikinci bölüm tanıtımından anladığım kadarıyla değişim döneminde bambaşka bir kadına dönüşmemiş. Dizinin kostümlerinin çok daha iyi olması gerekirdi. Son söz; çok iyi bildiğimiz bir hikayeyi tekrar izlememiz için içine farklılıklar ve inandırıcı bir aşk koyulması gerekir. Yönetmen Metin Balekoğlu, Kiralık Aşk’la bize oyuncular arasında nasıl kimya yaratılacağını çok net göstermiş bir isim. Bu dizide de aynı şeyin olmasını bekledim, bekleyeceğim. Ancak tıpkı dün yazdığım Ver Elini Aşk dizisinde olduğu gibi Seven Ne Yapmaz dizisinin sezonun iddialı dramaları karşısında çarşamba akşamı şansının uzun süreceğini zannetmiyorum. Dizi tek rakibi Meryem’ken bile 5 reyting alamamışken, Diriliş Ertuğrul gibi güçlü bir rakip karşısında zorlanır. O nedenle kısa bir süre sonra gün değişikliğine gideceği aşikar. Umarım, aksaklıklar en kısa zamanda giderilir. Herkesin emeğine sağlık.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR