Erkan Petekkaya’yı neden izliyoruz?

Erkan Petekkaya’yı neden izliyoruz

Ekranda 19 yıldır jön oynayan ve rol aldığı her diziyle reytinglerde hatırı sayılır rakamlara ulaşan bir oyuncu var. Erkan Petekkaya’dan bahsediyorum. 1998 yılında Güzel Günler’le hayatımıza giren ama Aynalı Tahir’le jönlüğe terfi eden ekranın delikanlılığın kitabını yazan adamı... Aslında ekranda raconun nasıl kesildiğini ilk oynayan adamı demek daha doğru olur. Daha sonra kariyerinde komedi, melodram ve suç türlerinde oynamayı seçti. Serseri’de gerçekten komikti, Köpek’te ise dönemin suç türünün iyi örneklerinden birini sergiledi. Fakat daha sonra holding patronu rolleri üzerine yapıştı. Kadınlar onu zengin ve güçlü izlemeyi seviyordu. Fakat Erkan Petekkaya bu, olduğu yerde aynı durmayı sevmezdi. Ekranların iyi adamıyken Öyle Bir Geçer Zaman ki’de öyle bir Ali Kaptan yarattı ki, tüm Türkiye’yi kendisinden nefret ettirmeyi başardı. Aldığı büyük riskti. Bir sezon boyunca nefret ettiğimiz Ali Kaptan’ı ikinci sezonunda farklı bir adam olarak karşımıza çıkardı. Bu defa da ona acımaya başladık. Benim için Türk televizyon tarihinin unutulmaz karakterinden biriydi Ali Kaptan. Petekkaya daha sonra Dila Hanım’la radarımıza girdi. Son olarak üç sezon boyunca Paramparça’da Cihan Gürpınar’ı canlandırdı. Bana göre Cihan yılın babasıydı. Kızı Cansu’yla arasındaki ilişki her çocuğu kıskandıracak cinstendi. Dizi uzayınca melodramın her klişesine düştü. Cihan Gürpınar başka yollara saptı.

Haberin Devamı

İstihbarat ajanını oynuyor

Erkan Petekkaya’nın seyirci gözünde her zaman yüksek kredisi vardır. Bunun pek çok nedeni var. Bugüne kadar çeşitliliği denemesi seyirciye güven veriyor. Petekkaya’yı izlerse iyi bir dizi olacağına inanan çok ciddi bir kadın kitlesi var. Yaş olarak avantajı var. 35 yaş üstü kadınların neredeyse tamamı Erkan Petekkaya’yı tanıyor, seviyor, beğeniyor. Petekkaya’yı kendi yaşına yakın bulduğu için hayal edebiliyor. Oyunculuğu seviliyor. Annemle yaşadığım bir diyalog vardı. “Neden Erkan Petekkaya’yı izliyorsun?” diye sorduğumda “Muş gibi yapanı izleyeceğime gerçekten yapanı izlerim” demişti. Buraya kadar her şey iyi ama gelelim bu yazının yazılma sebebine... Erkan Petekkaya yine olduğu yerde duramadı ve yıllar sonra rotasını yeniden değiştirdi. Bu defa bir suç türüyle karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Dizinin adı Kayıt Dışı. Karga Seven Pictures yapımcılığında çekilen diziyi Cevdet Mercan yönetiyor. Şahin Altuğ ve Caner Güler’in senaryosunu kaleme aldığı dizi; bu ay Fox TV’de ekrana gelecek. Dizide; Songül Öden, Dolunay Soysert, Nur Sürer, Ali Düşenkalkar, Burak Yamantürk, İsmail Hacıoğlu, Tugay Mercan, Serdar Orçin, Kadim Yaşar ve Müge Boz rol alıyor. Petekkaya, uluslararası bağlantıları olan bir suç organizasyonunu çökertmekle görevlendirilmiş bir istihbarat ajanını oynuyor.

Haberin Devamı

Dizinin günü çok önemli

Kısacası bugüne kadar elinde çok ciddi bir kadın izleyici bulunduran Erkan Petekkaya, bu defa erkekler dünyasına “Ben geldim” diyor. Yani yine büyük bir risk alıyor. Dizinin ilk tanıtımı oldukça etkili, Cevdet Mercan yine yapmış yapacağını... Şimdi mesele dizinin hangi günde ekrana geleceği... Çünkü Erkan Petekkaya ilk defa bir erkek işiyle ekrana gelecek. Oysa onun büyük bir kitlesini kadınlar oluşturuyor. O nedenle kadın izleyiciyi alabileceği ama erkek izleyicinin de yadırgamayacağı bir günde ekrana gelmeli. İşte o zaman bambaşka bir bütünlük yakalayacaktır. Kayıt Dışı biz gazetecilere çok kullanılan bir sözdür. Genellikle “Off the record” diyerek İngilizce’si kullanılır. Çok aşina olduğum bu sözü bu kez bir dizi olarak izlemeye çok hazırım. Bakalım, dizi bize kimsenin bilmediği hangi sırrı verecek ve “Kayıt Dışı” olacak?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR