Lifetime kadın gücü ödülleri geliyor

Lifetime bir yıldır Türkiye’de yayın hayatını sürdürüyor. A+E Networks bünyesine ait kanal yurt dışında hem pay tv, hem de kadın kanalı olarak anılıyor. Türkiye’de ise açık kanal olarak prime-time öncesi kadını, sonrasında ise hem kadın, hem de erkeği hedef kitlesine koyuyor. Sabah kuşağında 30 dakikadan oluşan ev, dekorasyon, değişim programlarına odaklanıyor. Stil, yemek, eğlence, magazin programlarını da bünyesinde bulunduruyor. Prime-time’da ise dizi, film ve suç temalı içeriklerle karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz gün kanalın genel yayın yönetmeni Ayşen Türkmen Şenon’la bir araya geldik ve bu sene nasıl bir çizgide devam edeceklerini konuştuk. Lifetime içeriklerini A+E Networks kataloglarından seçtiklerini söyleyen Şenon, “Bizim programlarımız ana kanallarda yayınlanan projelere bir alternatif oluşturuyor. Üstelik en uzun programımız 30 dakika. Daha çok yabancı içeriğimiz var ama burada yerel içeriklerle de yolumuza devam edeceğiz. Gizem Hatipoğlu’yla bir magazin programına başladık. Bu bizim en uzun programımız, 60 dakika yayınlanıyor. Karşılığını aldık. Ekim ayında 1 ya da 2 yeni yerel içerikle geleceğiz” diyor.

Haberin Devamı

5 yetenekten bir star çıkacak

Seyirci kitlelerinin “Ne istediğini bildiğini” söylüyor Şenon ve ekliyor: “İzleyicilerimizin çok beğendiği ve burada da yapmamızı istedikleri programlarımız var. Flipping Vegas ve Boston çok ses getiriyor. Tiny House Nation, Waterfront House Hunting, My Haunted House, Unplugged Nation, Downtown Shabby, Storage Wars beğenildiği için yeni bölümlerini de aldık. Cold Case Files yepyeni bölümleriyle bizde. Polisiye izlenen bir tür Türkiye’de... Yarın başlatacağımız iki içeriğimiz daha var. İlki I Survied. Muhteşem bir reality şov. Başlarından insanlık dışı olaylar geçmiş kurbanlar o ana geri dönüyor ve bizi de götürüyor. İzlerken tüyleriniz diken diken oluyor. Diğeri The Pop Game. Buna da yarın başlıyoruz. Çok başarılı bir talent şov. Şovun sunucusu Justin Bieber gibi ünlü isimlerin arkasındaki isim Timbaland. Bu programda 5 çok yetenekli isim stara dönüştürülüyor. Sonunda da 5 yeteneğin arasından bir star çıkıyor.”

Haberin Devamı

Spears’ın filmi eylülde

Son olarak bu yıl filmlerle dikkat çekeceklerini anlatıyor Şenon. Daha çok kadın kahramanların merkezde olduğu filmlerle bir alternatif oluşturacaklarını söylüyor. Eylül ayında Britney Spears’ın hayatını anlatan Britney Ever After filmini yayınlayacaklarmış. Starlığın arka planında yaşanan depresyona odaklanan filmi ben de merak edenlerdenim. Eylül ayında ekrana gelecek diğer dikkat çekecek film ise Michael Jackson’ın son zamanlarını anlatan Searching for Neverland filmi. Lifetime Amerika’da sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken kanallardan biri. Türkiye Lifetime’da bu misyonu devam ettirmeye karar vermiş. Ekim ayında ilki gerçekleşecek projeye gelince; “Kadının Gücü Ödülleri.” Koruncuk Vakfı’yla birlikte yürütülen projede; Türkiye’de sosyal sorumluluk meselesinde çalışan 5 iş kadınına ve bir sanatçıya ödül verilecekmiş. Daha sonra bu isimler Amerika’daki etkinlikte yer alacakmış.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR