Çocuklar yüzünden ekrana “Seni yerim” diye bağırıyorum

Cumartesi ekranda format günü. Show TV, Fox TV ve Star TV’de yarışmalar arasında reyting savaşı yaşanıyor. Bu cumartesi oturup hepsini izledim. Show TV bu yarışa Çocuktan Al Haberi Ünlüler, Fox TV Milyonluk Resim ve İlk Buluşma, Star TV ise Çarkıfelek’le katılıyor. Formatların hepsi eğlenceyi hedefliyor. Çocuktan Al Haberi Ünlüler’de üç konuk ve Evrim Akın programın birbirinden akıllı ve eğlenceli çocuklarıyla hem sorulara cevap veriyor, hem de yüzünüzü inanılmaz gülümseten anlara şahit olmanızı sağlıyor. Çocukları birbirinden ayırmak elbette çok zor ama Efe Koçyiğit beni çok güldürüyor. Taklitleri, yemeği anlatışı, dansları ve hayal gücüyle peşine takılıp gidiyorsunuz. Ebrar’ın yemek tarifleri, Nisan’ın prensesliği, Efe Dadak’ın gardaşlığı, Arda’nın hesapları, Poyraz’ın şirinliği, Irmak’ın bilmişliği, Sarp ve Kuzey’in atışmaları, Henna’nın hakimiyetiyle vakit nasıl geçti anlamıyorsunuz. Bu hafta Zerrin Özer, İdo Tatlıses ve Kutsi konuktu programa... Sanırım tüm program boyunca televizyonuma “Seni yerim” diye bağırdım. O kadar eğlendim ki, ertesi gün reyting sonuçlarına göre zirvede olacağına adım kadar emindim. Yanılmadım. Daha sonra kaydettiğim Çarkıfelek’e baktım. Tamam eğlenceli ama çok ama çok eskilerden geliyor. Çağa ayak uydurduğunu hissetmiyorsunuz.

Haberin Devamı

Milyonluk Resim’e renkli yarışmacılar gerekli

Selçuk Yöntem, Kim Milyoner Olmak İster’den sonra cumartesi akşamı Fox TV’de Milyonluk Resim yarışmasına başladı. Cumartesi gecesi sıcaktan bayılmışken, karanlık bir stüdyo, bence stüdyonun acilen renklenmesi lazım, ve kopkoyu kostümle Selçuk Yöntem önce bir soğuk etkisi yarattı. Sonra yarışma başladı. İlk program için seçilen yarışmacılar ürkekti. Bir miktar paraya ulaşıp kaçan yarışmacılarla ilk bölüm yapılması stratejik bir yanlış bence. Çünkü ilk bölümün günahı olur. Bizi o bölümle ekrana bağlıyorsunuz. Sonuna kadar yarışan, kaybeden, hayal eden ve son anda bilen yarışmacılarla olmalıymış ilk bölüm. Bu tip yarışmaların içine drama kattığınızda başarılı oluyorsunuz. Selçuk Yöntem’in ekrana ne kadar yakıştığını ve yarışmaya hakimiyetini konuşmaya gerek bile yok. Oldukça iyiydi. Ama kostümleri biraz modernleşmeli, yarışmacıları da daha renkli ve cesur olmalı. Son olarak Milyonluk Resim aplikasyonunu telefonuma indirdim. Ancak sadece program esnasında yarışabiliyorsunuz. Bunu sevmedim. Günlük rutinimde de yarışmak isterdim. İlk program reytinglerde aradığını bulamadı. Önümüzdeki bölümlerde renkli yarışmacılarla izleyiciyi ekrana çekme şansları çok yüksek.

Haberin Devamı

İlk Buluşma’yı bekleyen tehlike

Gelelim İlk Buluşma’ya... Şanslı Masa geçmiş yıllarda çok eğlenerek izlediğimiz bir programdı. Çok benzer bir programla Şinasi Yurtsever ve Sinan Çalışkanoğlu karşımıza çıkıyor. Bu bölümde Ceren Akdağ konuktu. Rolünü de başarıyla gerçekleştirdi. Tebrikler Ceren! Program inanılmaz eğlenceli. Kahkahalarınız komşularınızı rahatsız edebiliyor. O nedenle reytinglerinin saat 23.45’te başlasa bile yüksek geleceğini, zirvede ya da ikinci olacağını tahmin etmeniz zor değil! Ancak programın çok büyük bir tehlikesi var. Olaylar o kadar benzer şekilde ilerliyor ki, birkaç hafta sonra aynı durumdan sıkılacağız. Annesini ya da sevgilisini, eşini kıskandıran katılımcılar ve buna çok sinirlenip sürekli masadan kalkıp gitmeye kalkan şakazedeler. Bu duruma acil bir çözüm bulmalı ve şakaları çeşitlendirmeliler. Aksi taktirde birkaç hafta sonra “Hep aynı şeyi izliyoruz” diyerek kanal değiştireceğiz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR