House of Cards 4K yayınlanıyor

Türkiye’de pay televizyonun ilk örneği Digitürk. Uzun yıllardır kendisiyle aşk-nefret ilişkisi yaşıyoruz. Televizyonu Digitürk kanallarından izlerken, şiddetli bir yağmurda sinyalinin yok olmasına çok öfkeleniyoruz. Sadece benim yüzlerce kavga anım var. Özellikle paket fiyatlarının birkaç sene önce değişmesi iyice çileden çıkardı hepimizi. Her kanal için ekstra para ödemek can sıkıcı bir hal almaya başladı. Digitürk Bein Media Group’a satıldığından beri nasıl bir değişiklik yapacaklarını merak ediyordum. Öncelikle kanalların isimleri değişti ve Bein oldu. Ancak beklenen hamle henüz gelmemişti. Geçtiğimiz gün Pazarlama ve Satış Grup Başkanı Erem Demircan, Pazarlama Direktörü Boysan Akkaya ve Kurumsal İletişim ve Reklam Direktörü Kadri Mutlu’yla bir araya geldik. İyi haberi onlardan aldım. Artık yüzlerce kombinasyonlu paket dönemi tarihe karışıyor. Sadece 4 paket üzerinden abone olunacak. Giriş paketi; ulusal kanallar, çocuk kanalları, belgesel kanalları, spor kanalları (Lig TV hariç), bol futbol, bir dizi kanalı ve bir film kanalını içeriyor. Spor paketinde; Lig TV dahil tüm dünya ligleri yer alıyor. Sinema paketinde; tüm sinema kanallarına erişim sağlanıyor. Her şeyin dahil olduğu bir paket var. Bein’in tüm kanallarını kapsıyor. Bir de hangi pakete üye olursanız olun, 10 TL fazla ödeyerek dizi paketini alabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

1800 film seçeneği var

Gelelim, beni en çok heyecanlandıran habere… Netflix Originals dizisi House of Cards beşinci sezonuyla dün geceden beri BeinConnect’te yer alıyor. Amerika’da temmuzda yayınlanacak. Hem bir ay önce izleyeceğiz, hem de 4K seçeneği mümkün! 13 bölüm birden dün gece yüklendi. BeinConnect benim çok fazla kullandığım bir platform. 1800 film seçeneği sunuyor, 4 binden fazla dizi bölümü var. Üstelik hem televizyondan, hem tabletten, hem de televizyondan izleyebiliyorum. İzleme alışkanlıklarına göre sana seçeneklerde sunuyor. Kendine ait bir televizyon yaratma şansı tanıyor. Erem Bey’e teknik servisin her defasında bizden 35 TL almasından duyduğum rahatsızlığı da söyledim. Yeni paketlerde abone 2 yıl taahhüt verirse teknik servisin ücretsiz olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Miramax’ın da sahipleri

Bein Media Group aynı zamanda Miramax Stüdyoları’nun da sahibi. Haliyle oldukça geniş bir film arşivine sahipler. Ancak benim asıl merak ettiğim Miramax’ın da pek çok yabancı menşeli şirket gibi Türkiye’de bir yapı kurup kurmayacağıydı. Erem Demircan; Miramax’ın başına yeni bir CEO atandığını, yapımcı Bill Block’un girişimci ve vizyoner biri olduğunu söyledi. Benim anladığım çok kısa vadede böyle bir girişim yok ama Miramax mutlaka yüzünü Türkiye’ye dönmemesi için hiçbir sebep yok. Bir yıla kadar Miramax’la anlaşan oyuncularımız olduğunu duyarsam hiç şaşırmam.

DİĞER YENİ YAZILAR