Aşk anatomisi: Kırık Bebek ve Diva

Bazı insanların enerjisine ve kendini geliştirmek için verdiği mücadeleye saygı duymamak elde değil! Yeşim Ceren Bozoğlu çoğunuz için oyuncu ama benim hayatımda çok fazla şey ifade ediyor. Sadece oyuncu değil, daha iyisi olmak için çaba sarf eden bir oyuncu. İyi bir oyuncu olmanın iyi bir insan olmaktan geçtiğini şiar edinmiş biri! Tiyatroya ve gençleri yetiştirmeye kendini adamış biri. Atölye 1314’te yetiştirdiği onlarca genç yetenek var. Pazarlama konusunda da yıllardır kendisini geliştirir. Dosttur, yardımseverdir ve en önemlisi hep çözüm üretir. Hayal kurmaktan ve onları hayata geçirmekten hiç vazgeçmez. Tiyatro yönetmenliği de eskidir. Ancak bugün bu yazıya konu olmasının sebebi; yarın akşam Toy İstanbul’da sahneye koyacağı ve dünya prömiyerini yapacağı Kırık Bebek ve Diva oyunu... Konsept tasarımını ve yönetmenliğini Yeşim Ceren Bozoğlu’nun üstlendiği oyunun koreografisi ve performansını Pınar Ataer’e emanet! Pınar uzun yıllardır tanıdığım, onca başarısına rağmen mütevaziliğinden ödün vermeyen yetenekli bir koreograf. Bu iki yetenekli heyecan bir araya geldi ve aylardır prova yapıyorlar.

Haberin Devamı

Uçurumdan düşüp yeniden doğuyor

Konumuz Kırık Bebek ve Diva! Sahnede bir kadın var. Hayatın içinde güçlü, göz alıcı ve çok yetenekli bir balerin, bir Diva! Daha ilk cümlede kendinizi bu kadına benzettiniz mi? Oyun bu kadının kendi hayatı içindeki zaman yolculuğuna çıkmasını konu ediniyor. Hayatının bel kemiğini kıran bir aşk hikayesini izliyoruz. Sonra da her bölümde o savaştan sonraki dönüşümü karşımıza çıkıyor. Kadının 25 yaşındaki Diva halinin 30 yaşındaki kırık bebek versiyonuyla karşılaşmasıyla zaman yok oluyor ve parlak bir yıldızın kırık bir bebeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. Aşkın kanat takıp insanı uçurduğu ve uçurumdan aşağıya attığı anları iliklerimize kadar hissediyoruz. Sonra da kırık bir bebeğe dönüşen Diva’nın yaralarını nasıl sardığını izliyoruz. Aslında oyun bir kadının aşk anatomisini gözler önüne eriyor. Üstelik yüksek dozda ruhsal pornografiyle... Birkaç dakikasını arkadaş kontenjanıyla izledim ve tüylerim diken diken oldu. Yeşim Ceren Bozoğlu’nun yönetmenliğinde, Pınar Ataer’in performansıyla, Arif Boztepe’nin ışık tasarımıyla bambaşka bir serüvene hazır olun.

Haberin Devamı

Yarın Toy İstanbul’da

Kırık Bebek ve Diva’da sahnede bir balerin var ama bizi Beyonce’yle karşılayıp, Carmen’le parlatıp, İbrahim Tatlıses ve Yıldız Tilbe’yle ezberimizi bozuyor. Kırık Bebek ve Diva yarın 20.30’da Toy İstanbul sahnesinde dünya prömiyerini yapıyor. Biletlerinizi almayı unutmayın. Çünkü izlemezseniz çok şey kaçıracaksınız. Bir kadının doğma, yıkılma, düşme ve yaralarını sarıp yeniden doğmasına tanıklık etmek umudunuzu artıracak.

DİĞER YENİ YAZILAR