Dijitale iş yapmak meşakkatli bir yol

Blu TV’nin Masum’u ve Puhu TV’nin Fi’si arasında büyük çekişme var. Dijital ortamda dizi izleyenler ikiye ayrılmış durumda! Bir kesim Masum’un doğru proje olduğuna ve Fi’nin çok abartıldığına inanıyor. Diğer kesim ise Fi’nin dijital dünya için en doğru proje olduğunu söylüyor. Bana kalırsa iki tarafta sonuna kadar haklı! Çünkü dünyada izlediğimiz dijital dizilere baktığımızda Masum bu durumu en çok karşılayan proje! Ancak Türkiye’de olmayan bir dijital sektörü canlandırmak için yapılabilecek en doğru dizinin de Fi olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir üretimi analiz ederken bulunduğu ülke ve o ülkenin koşullarını değerlendirmek gerekiyor. Fi, ilk 3 bölümüyle 10 milyon izleyiciye ulaşarak bu ülkede dijital yayıncılığın önünü açtı. İzlediğimiz şeyin sanatsal karşılığına bakıyoruz ama sonuçta bu bir ekonomi. Fi, dijital yayıncılıkta bir ekonomi yarattığı için kıymetli bir proje! O nedenle son zamanlarda karşıma çıkan her oyuncu, senarist ve yönetmen aynı cümleyi kuruyor: “Dijitale iş yapmak istiyorum.” Umarım Fi ve Masum’un açtığı yolun ardından çok daha fazla dizi gelir. Bu çok uzun ve meşakkatli bir yol. Sektörün duruma adapte olması, ekonomi yaratılması, içeriğin zenginleşmesi zaman alacak. O nedenle herkesin sabredip dijital dünyaya yatırım yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

Herkes Altan’ın peşinde

Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul dönemi sezon sonunda bitiyor. Engin Altan Düzyatan’ın diziden ayrılmasıyla yerine kim geleceği merak konusu! Osman Gazi için şimdiden oyuncu arayışlarına başlandığını duyuyorum. Eminim yine çok konuşacağımız bir dizi olacaktır. Engin Altan Düzyatan’ın diziden ayrılacağı duyulduğundan beri herkes Engin Altan Düzyatan’ın peşine düştü. Tüm kanallar, yapımcılar oyuncuyu kendi markasına bağlamaya çalışıyor. Bakalım, bu yarışın kazananı kim olacak?

Bayramınız kutlu olsun çocuklar

Çocukken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ne güzel hazırlanırdık. Okulda yapacağımız gösteriler için özel kıyafetler dikilirdi. Şiirler ezberlenir, gösteriler hazırlanırdı. Bir gece önce kıyafetlerimiz başucumuza konulurdu. Heyecandan uyuyamazdık. Sabah titreyerek ama kalbimiz pır pır atarak okula giderdik. O yılları atlatalı çok zaman oldu. Biz büyüdük ve kirlendi dünyamız... Oysa çocukken her şey tertemizdi. O nedenle bugün eğlencenin tadını çıkarın çocuklar... Etrafına iyi bakın, heyecanınıza şükredin. Gülün, eğlenin ve Atatürk’e teşekkür edin. Bayramınız kutlu olsun çocuklar ve ruhu çocuk kalanlar...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR