3 terör eylemi ekranda dizi oldu

Nisan ayında ekranda üç asker dizisi olacak. Kanal D’de İsimsizler, Fox’ta Savaşçı, Star TV’de Söz! Üçünün de ortak noktası Türkiye’de 2016 yılında gerçekleşen üç büyük olaydan açılacak olması... Üç terör eylemi bu defa ekranda reyting için yarışacak. Kanal D bu yarışa İsimsizler Timi’yle katılacak. Mustafa Burak Doğu, Serkan Birlik, Ayça Mutlugil ve Hale Çalap’ın senaryosunu kaleme aldığı, Osman Kaya’nın yönetmen koltuğuna oturduğu dizide; Uğur Güneş, Bülent Alkış, Sedat Mert, Taner Ertürkler, Volkan Keskin, Çağkan Çulha, Musab Ekici, Sera Kutlubey ve Algı Eke rol alıyor. Dizi; Fatih’in şehit olan Viranşehir kaymakamının yerine atanıp kurduğu İsimsizler Timi’yle teröre karşı mücadelesini anlatıyor. Çok değil, Kasım 2016’da Mardin’in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk şehit olmuştu. İsimsizler’de aynı Derik’te olduğu gibi PKK’lı teröristler tarafından el yapımı bombayla şehit olan bir kaymakamın intikamının peşine düşen İsimsizler Timi’nin hikayesini anlatıyor.

15 Temmuz Savaşçı’da işlenecek

Haberin Devamı

FOX ise yarışa Savaşçı’yla katılıyor. Süleyman Çobanoğlu’nun senaryosunu kaleme aldığı, Volkan Kocatürk’ün yönettiği Savaşçı; Bordo Bereliler’e mensup bir timin hikayesini anlatıyor. Berk Oktay, Yıldız Çağrı Atıksoy, Murat Serezli, Fırat Albayram, Burç Kümbetlioğlu, Hakan Dinçkol, Alican Albayrak ve Uğur Biçer’in rol aldığı dizi; bir dönem Bordo Bereliler’in seçkin birliklerinden olan ünlü Kılıç Timi, komutanları Albay Halil İbrahim Kopuz (Murat Serezli) ve Yüzbaşı Kağan Bozok’un (Berk Oktay) hapisten çıkıp tekrar timi toplamaları ve göreve dönüşleriyle başlıyor. Savaşçı hikayesine 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle başlıyor.

Söz havalimanı saldırısıyla başlayacak

STAR TV, bu yarışa Söz dizisiyle katılıyor. Ethem Özışık’ın senaryosunu yazdığı, Yağız Alp Akaydın’ın yönetmen koltuğuna oturduğu dizi; Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı korkunç saldırı sonrası, vatanın dört bir yanından özel yeteneklere sahip on iki kahraman Özel Kuvvet Askeri’nin hikayesini anlatıyor. Tolga Sarıtaş, Mustafa Yıldıran, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Atakan Arslan, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Oktay Samurkaş, Volkan Uygun’un rol aldığı dizi ise 28 Haziran 2016’da Atatürk Havalimanı’ndaki saldırılarla başlıyor. Korkunç zor bir 2016 yaşadık. Bombaların, kanın, terörün durmadığı bir yıldı. Şimdi ekranda üç büyük acının insanları ve askerleri nasıl etkilediğini izleyeceğiz. İnşallah böyle olaylar sadece dizilerde kalır.

Haberin Devamı

Bu belgeseli izleyin!

KİŞİSEL gelişim meselelerine zaman zaman ilgi gösteririm ama bağımlılarından değilimdir. Ancak geçtiğimiz günlerde Netflix’te öyle bir belgesel izledim ki, birkaç gündür buna takılmış vaziyette geziyorum. Belgeselin adı Tony Robbins-I am not your Guru. Yani sizin yol göstericiniz değilim. Anthony Robbins’i hiç tanımam, hatta adını hayatımda ilk kez duydum. Meğer oldukça ünlü bir yaşam stratejistiymiş. Kitapları 100 ülkede 50 milyon kişi tarafından okunmuş. Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde 4 milyon kişiye seminer vermiş. Binlerce politikacı, şarkıcı, oyuncu, yazar, futbolcu ve işadamı danışanı da var. Bu belgeselde 6 günlük seminerinin perde arkası anlatılıyor. 2500 kişinin katıldığı bu seminerde öyle hikayeler ve değişimler izleyeceksiniz ki, ağlamaktan içiniz çıkacak. Fakat sonunda içinize bir umut dolacak. Bana iyi geldi, hepinizin izlemesini tavsiye ediyorum. Çünkü hayatta yaşadığımız her şeyin nedeni sevgi açlığımızdan kaynaklanıyor. Karşılıksız sevgi nasıl yaratılır izlediğinizde yaşamaya dair umudunuz artıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR