Çoban Yıldızı sürpriz yaptı

Most Production’ın yapımını, Gülizar Irmak’ın hikaye ve senaryosunu, Cem Yıldız’ın müziklerini, Gül Oğuz’un yönetmenliğini üstlendiği Çoban Yıldızı perşembe akşamı Fox TV’de başladı. Şükrü Özyıldız, Selin Şekerci, Menderes Samancılar, Selim Bayraktar, Serhat Özcan, Aysun Metiner, Feyza Işık, Elif Çakman, Taygun Sungar, Sahra Şaş, Canan Çamyurdu, Cihan Bıkmaz, Özlem Çakar Yalçınkaya, Neslihan Can, Gülru Pekdemir, Yüksel Ünal, İsmail Onat Ateş ve Arif Erkin’in rol aldığı dizi Tüm Kişiler’de 6.43 reytingle 2’nciliğe, AB’de 3.47’yle 9’unculuğa, ABC1’de 5.28’le 5’inciliğe oturdu. Sonuç sürpriz etkisi yarattı. Zira, Kanal D’de Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak’ın başrollerini oynadığı Vatanım Sensin, Star TV’de Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüksütün’ün rol aldığı Cesur ve Güzel gibi iki iddialı projeyi Tüm Kişiler’de geride bıraktı.

Olayla karakterleri tanıdık

Peki, Çoban Yıldızı bize ne anlattı? Zühre’nin babasının onu zorla dedesi yaşında bir adama satmasını ve evlenmek zorunda kalışını izledik ilk bölüm... Tüm kaçma planlarına, isyanlarına rağmen güç karşısında kaybedişine şahit olduk. Dayak yemesine, üç kez cinsel istismar girişimine, sevgisizliğine, kız çocuğa bakışa seyirci kaldık. Sonunda elini kana bulayışını gördük. Biz aslında yıllarca böyle hikayeler izledik. Konu eski kalmıştı izleyici için... Ama Çoban Yıldızı’nda fark atmosferdi, müzikti. Gül Oğuz öyle bir dünya kurmuştu ki, Zühre’nin kaçışının peşine bizi de taktı. Cem Yıldız müzikleriyle acıyı kalbimizden hissetmemizi sağladı. Oyuncular karakterlerini kafa karışıklığına mahal vermeyecek şekilde giymişti. İyi ve kötü arasındaki çizgi yoktu. İlk bölümde gri bir karakter izlemedik. Dizi, karakterleri tanıtma kaygısı taşımıyordu. Olayla hikayeye başladı ve her karakteri olaylara verdikleri tepkilerle tanıdık. En sevdiğim anlatım biçimi... Çoban Yıldızı’nın tasarımı 2006 yılında izlediğimiz ve reyting rekorları kıran Sıla’ya benziyordu. 11 sene sonra bile Türkiye’nin sorunları hiç geçmemişti ki, hala kız çocukları güçlü adamlara satılıyordu.

Haberin Devamı

Selin Şekerci ruhunu koymuştu

Haberin Devamı

Selin Şekerci’yi bugüne kadar hiç dram dizisinde izlememiştik. Performansı alkışı hak ediyordu. Zühre’ye hayatının tüm acılarını yüklemiş, ruhunu koymuştu. Perşembe akşamları Tüm Kişiler’de ciddi bir reyting boşluğu vardı. Total’e hitap eden bir projenin gelip reytingleri alacağı çok belliydi. Çoban Yıldızı bize eskiyi ve kendi hikayelerimizi özlediğimizi gösterdi. Demek ki, mesele bize özgü hikayeyi, tanıdığımız bir tarzda anlatmakmış. Farklılık, kendimizden uzaklaşmak değilmiş. Türkiye’nin gerçeklerine aşağıdan ya da yukardan değil tam karşısından bakıp ayna olmayı bilebilmekmiş. Çoban Yıldızı ekibinin emeğine sağlık!

DİĞER YENİ YAZILAR