Eşiniz sizi Dexter’la aldatıyor

Dijital yayıncılık dünyasının devi Netflix’in eylül ayında Türkiye’ye girmesiyle benim hayatımda çok şey değişti. Ruhum o anda ne izlemek istiyorsa yüzlerce içerik arasından seçebiliyorum. 140 dakika Türk dizilerini izledikten sonra mutlaka bir kısa yabancı dizi izliyorum. Bazen arkadaşlarımla bir diziye başlıyoruz ama onlar uyuyakalıyorlar. Ben de dur durak yok! Türk dizilerinden uzun sürelere alışkınım, o nedenle bir günde bir sezon izliyorum. Mecburen arkadaşlarım bensiz devam ediyorlar diziye... Onları beklemediğim için de kızıyorlar. Netflix’ten bir araştırma geldi. Konumuz “Netflix ile Kaçamak!” 2013’ten beri Amerika’da yapılıyormuş. Bu defa 20-31 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de de yapılmış. Bu araştırmaya katılanların yüzde 37’si kadın, yüzde 63’ü erkek. Bunlardan yüzde 66’sı evli, yüzde 13’ünün ilişkisi var, yüzde 19’ü bekar. Sonuçlara göre; dünya genelinde bir diziyi beraber izlemeye başlayan çiftlerin yüzde 46’sı eşine verdiği sözü tutamayıp, tek başına, gizlice izlemeye devam ettiğini söylüyormuş. Bu oran Türkiye’de yüzde 41. Kullanıcıların yüzde 81’i en az iki kere gizli kaçamak yaptığını itiraf etmiş. Abonelerin her 10 kişisinden 2’si eşinden onu tek başına izleyerek aldattığı için özür diliyormuş.

Haberin Devamı

Gerçek aldatmadan kötüymüş

Türkiye’deki çiftlerin yüzde 76’sı kaçamak dizi izlemekten dolayı eşine karşı suçluluk duyduğunu söylerken, yüzde 27’si Netflix’te dizi bölümlerini eşinden önce izlemenin, gerçek anlamda aldatmadan bile kötü olduğunu söylemiş. Dünyada ise bu oran sadece yüzde 14! İlginç bir sonuç! Katılımcıların yüzde 50’si kendisinden habersiz kaçamak yaptığı için eşiyle kavga ediyormuş. Peki, çiftleri birbirine hangi diziler düşürüyor? Bir numarada Dexter var. Onu Breaking Bad, Love, Star Trek, Black Mirror, Narcos ve Marvel’s Daredevil dizileri takip ediyor. Kısacası; eşiniz sizi Dexter’la aldatıyor. Aman dikkat!

ALA pazar akşamı bitiyor

Pazartesi günü Aşk Laftan Anlamaz’ın ikinci gün değişikliğine gittiğini ve bunun hayra alamet olmadığını yazmıştım. Dizi ilk gün değişikliğinden alnının akıyla çıkmıştı, ancak pazar akşamı yayınlanan bölümüyle Tüm Kişiler’de 2.98 reytingle 13’üncü, AB’de 2.56’yla 9’uncu ve ABC1’de 2.27’yle 16’ncı oldu. Ertesi günde biteceği açıklandı. Aşk Laftan Anlamaz, pazar akşamı final bölümüyle ekrana gelecek. Keyifli bir yaz dizisi olarak başladı ve 31 hafta boyunca Murat ve Hayat’ın hikayesinin peşinden koşturdu dizi... Ben severek izliyordum. Şimdi herkesi yepyeni maceralar bekliyor. Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR