Adı Efsane su gibi aktı

D Productions-Müge Turalı Pak ve Ayşe Elif Durmaz’ın yapımcılığını, Tunus Taşçı, Hilal Yıldız ve Nazlı Sunlu’nun senaristliğini, Alpay Göltekin, Zeynep Alasya, Caner Özkan’ın müziklerini, Mine Güler’in cast direktörlüğünü, Devrim Yalçın’ın yönetmenliğini üstlendiği Adı Efsane, cumartesi akşamı Kanal D ekranında ilk bölümüyle görücüye çıktı. Erdal Beşikçioğlu, Gökçe Bahadır, Rojda Demirer, Reha Özcan, Güneş Hayat, Bülent Düzgünoğlu, Cem Yiğit Üzümoğlu, Almila Ada, Leyla Kırşan, Baran Bölükbaşı, Özgü Kaya, Hakan Ummak, Kaan Sevi, Burak Aybastı, Emre Bey, Nurhayat Boz, Deniz Atam, Çağla Naz Kargı ve Kaan Küçük’ün rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 3.48 reytingle 13’üncü, AB’de 4.84’le 3’üncü, ABC1’de 4.04’le 4’üncü oldu. Bu sonuca şaşırmadım. Çünkü cumartesi Tüm Kişiler’de rakipleri büyüktü. Survivor, Kalbimdeki Deniz, Recep İvedik 3 vardı. AB ve ABC1’de durum normal. Ancak bu sonuca isyan ettim. Çünkü Adı Efsane bu sezon hiç mızmızlanmadan izlediğim bir ilk bölümdü. İyi bir şeyin hep karşılığını aldığına inananlardanım, yükselecektir.

Haberin Devamı

Adı Efsane su gibi aktı

Ajitasyon yoktu

Gelelim dizinin detaylarına... Cem Karaca’nın Çok Yorgunum şarkısıyla ve bir depoda Tarık’ın toplanmasıyla başlayan dizi daha ilk dakikadan kalbimi çaldı. Çünkü reji kurduğu dünyada sırtını masala değil gerçeğe dayamıştı. Küçük gibi görünen ama duygunun kalbimize işlemesine neden olan detaylarla örmüştü reji diziyi... Misal, Bahar öğretmenin evinde hiç erkek terliği olmaması... Aslında çok şey anlatıyor. Gösteriyorsan, söyletmeye gerek yoktur. Ancak Adı Efsane’de en sevdiğim şey ajitasyon olmamasıydı. Fakirliğin anlatımı hep ajitasyonla yapılıyor bu ülkede... Reyting sonuçlarında da karşılığı ne yazık ki oluyor. Ancak Adı Efsane yoksulluk dünyasını ajite etmek yerine; gerçek, doğal bir durum olarak anlatarak benden büyük bir alkış aldı. Kısaca rejiye tebrikler, 136 dakika su gidi akıp gitti. Senaryosuna da övgüm vardı, ancak dizi bittikten sonra Rüya İşçileri’nin yazarlarından Meriç Demiray’ın projenin kendisinin yazdığı Efsane ve İsyan 34 dizilerinin karışımı olduğunu yazması üzerine susuyorum. Sektörün geldiği noktaya da yazıklar olsun diyorum.

Haberin Devamı

Beşikçioğlu diziyi sırtlamış

İnsan iyi oyunculuk performansı gördüğünde kanal değiştiremiyor. Erdal Beşikçioğlu, ilk dakikadan son ana kadar diziyi öyle bir sırtlamış ki Efsane’nin hakkını vermiş. Gökçe Bahadır ilk bölümde az göründü ama hikayenin ilerleyen bölümlerinde neler yapacağının sinyalini verdi. Rojda Demirer bu dizinin en gri karakteri! Zira ortada hem büyük bir aşk, hem de nefret var. Büyük çatışma izleyeceğiz. Reha Özcan ilk bölümde kısacık göz kırptı bize ama varlığını gösterdi. İlk bölümün en dikkat çeken karakteri Hakan’dı. Cem Yiğit Üzümoğlu’nun ilk dizisi olmasına rağmen öyle bir sahiplenmiş ki Hakan’ı bayıldık ona. Açıkçası genç tayfanın tamamı iyiydi. Cast direktörü Mine Güler yine yapmış yapacağını... Ezcümle; Tarık ve kızı Zeynep’in gözümüzü dolduran anları, Tarık’ın looser’lıktan kızları için çabalayan babaya dönüşmesi, Bahar’ın yalnızlığı, gençlerin hayalleri ve gururu, başarmanın umudunu izlediğimiz bir ilk bölümle çıktı karşımıza Adı Efsane... Çizgisini bozmazsa yükselişe geçecektir. Herkesin emeğine sağlık, yolu açık olsun!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR