Yıldızlar Şahidim’de oyuncu kadrosu tam not aldı

Dünyada starların hayatı dizi ya da film yapıldığında ciddi anlamda karşılığını alır. Seyirci hayranı olduğu starların nasıl bir hayatı olduğunu izlemek ister. Birkaç yıldır Türkiye’de de fanlık müessesesi almış başını gidiyor. O nedenle iyi anlatılan bir star dizisinin tutma ihtimalinin yüksek olduğuna inanmıştım. Yaklaşık 10 ay önce Özge Gürel’in hayranı olduğu şarkıyla birlikte olacağı bir hikayenin anlatılacağı dizide rol alacağını duyduğumda sevindim. Süreç Film-Ali Gündoğdu, Asena Bülbüloğlu’nun yapımcılığını, Yıldız Hülya Bilban’ın yönetmenliğini, Yazı Odası’nın senaristliğini, Mithan Can Özer’in müzik direktörlüğünü, İnanç Şanver ve Volkan Akmehmet’in müziklerini üstlendiği Yıldızlar Şahidim cuma akşamı Star TV’de başladı. Canan Ergüder, Mesut Akusta, Berk Cankat, Özge Gürel, Özge Sevince Varley, Yusuf Gökhan Atalay, Gamze Karaduman, Melih Selçuk, Özgür Emre Yıldırım, Ceren Soylu, Edip Tepeli, Dila Danışman, Necati Kutlu, İrem Kahyaoğlu, Berkan Bulut, Aslı İnandık ve Yılmaz Gruda’nın rol aldığı dizi, geçen hafta ekrana veda eden Kiralık Aşk’ın yerine başladı. Doğru gündü, çünkü Star TV’nin orada 4.5-5 reytingi vardı. Ancak Survivor’ın da cuma akşamı yarışa katılması düzeni bozdu. Yıldızlar Şahidim Tüm Kişiler’de 3.35 reytingle 18’inci, AB’de 2.93’le 10’uncu, ABC1’de 3.05’le 18’inci oldu.

Haberin Devamı

Prodüksiyona para harcanmıştı

Yıldızlar Şahidim iki konuda büyük alkışı hak ediyor. Dizinin cast direktörlüğünü yapan Yudum Erdem’in eline sağlık. Çünkü oyuncu kadrosu tek kelimeyle harika olmuş. Özellikle başrollerin performansı görülmeye değerdi. Canan Ergüder’in o hem hırslı, hem cilveli, hem maskulen, hem de anne halleri şahaneydi. İlk bölümde bu kadar iyiyse devamında oldukça lezzetli bir oyunculuk izleyeceğimiz belli. Mesut Akusta Karagül’deki Kendal’dan sonra bambaşka bir adam olarak karşımıza çıktı. Bu dizide de çok bağırdığı yer vardı, o nedenle bazen Kendal’ı hatırladık ama bambaşka bir adamdı ve Canan Ergüder’le çok yakışmışlardı. Berk Cankat çok ciddi bir sorumluluk aldı üstüne... Onu yakinen tanırım. Sessiz, utangaç ve işine kafayı takmış biridir. Nasıl bir star olacağını merak ediyordum. Yüzümü kara çıkardı, beklentimin 10 katı bir performans izledim. Özge Gürel, bir fan kadar sıradandı ama ruhunun sıra dışı olduğunu gösterebildi. Kiraz Mevsimi’nin Öykü’sünden daha naif ama kendisine inanan bir karakter çizdi. Sahneye çıktığında bambaşka birine dönüşecek. Gelelim ikinci alkışa... Star dünyasını göstermek zordur. İhtişamlı ve görkemli dünyayı göstermek için yapımcının para harcaması gerekir. Yapımcılar Ali Gündoğdu ve Asena Bülbüloğlu hiçbir masraftan kaçınmamışlar. O nedenle emeklerine sağlık!

Haberin Devamı

Reji cimriydi

Ancak kocaman bir sorun vardı dizide... Oyuncular oynamış, yapımcı prodüksiyondan kısmamış ama bunu göstermek konusunda cimri davranan bir reji izledik. Dizinin iyi bir hikayesi var. Ancak senaryonun başladığı yer yanlış. Bu dizi Haziran’ın rüyasıyla başlasaydı. Sahnede Aras’ı görsek ve birlikte şarkı söylediklerine şahit olsaydık, daha ilk dakikada bir pop star ve fan hikayesi olacağına inanırdık. Oysa biz yaklaşık 70 dakika Haziran’ın baskıcı ailesini, Aras’ın baskıcı babasını izledik. İkisi de kimdir tanıdıktan sonra Aras’ı pop star olarak gördük. Bu da işin akmamasına neden oldu. İlk bölüm senaryosu zayıf kalmıştı. Oysa çekilen dizi hiç değiştirilmeden kurgu masasında toplanır ve daha ritmi yüksek bir hale getirilebilirmiş. Duyguların sağılmaması, sahne geçişleri, şarkı söylerken ses ve ağızların oturmaması, sahnedeki şarkıcıların sıradan bir barda şarkı söylüyormuş gibi gösterilmesi cabası... Canan Ergüder’in ilk sahneye çıktığı ve Sibel Can’ı taklit ettiği sahneyi resmen yakmış yönetmen. Oyuncu sahneyi almış, yürümüş, parçalamış ama biz yan açıdan izledik.

Haberin Devamı

Savaşa aşk engel olacak

Ezcümle; ben Yıldızlar Şahidim’in hikayesini, oyunculuklarını ve prodüksiyonunu beğendim. Ancak senaryo ve rejinin ilk bölümde daha özenli olmasını dilerdim. İlerleyen bölümlerde hikayenin açılacağına ve daha can alıcı hale geleceğine de eminim. Fiko ve Zeyno’nun, Aras ve Haziran’ın savaşı aşkla sekteye uğrayacak ve ortaya leziz bir iş çıkacaktır. Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR