Masum diziden çok bağımsız film hissi veriyor

Türkiye’de dijital yayıncılık başlıyor diye heyecan içindeyim. Son zamanlarda Blu TV ve Puhu TV’nin atılımlarını duydukça da mutlu oluyorum. Pazar akşamı Trump Tower’da Blu TV’nin birinci yıl lansmanı vardı. Özel dizileri Masum’un da ilk iki bölümünü görücüye çıkardılar. Yayına başlayana kadar sustum. Perşembe günü Blu TV’de ilk iki bölümü yayınlanmaya başladı. Şimdi konuşma zamanı... Haluk Bilginer, Okan Yalabık, Ali Atay, Serkan Keskin, Bartu Küçükçağlayan, Nur Sürer, Tülin Özen, Mehmet Özgür’ün rol aldığı Masum oyuncu performanslarıyla tartışmasız kocaman bir alkışı hak ediyor. Kimsenin daha güzel, daha fazla, daha önde olma derdi yok. Adeta futbol maçında gibiler, bir topu alıyor diğerine pas atıyor ve kimin sırası geldiyse golü o atıyor. Ancak hikayenin anlatım biçimine dair küçük bir derdim var. Neredeyse dijital platformda yayınlanan her diziyi takip etmeye çalışan biri olarak bir kavram kargaşası içinde olduğumu söylemeliyim. Çünkü Masum anlatım dili olarak dijital bir diziden çok bağımsız bir sinema filmi gibi karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Silah çıktı ama patlamadı

Dijital; hikayenin hızlı anlatıldığı, şüphe tohumlarının düğümlerinin ilk bölümden atıldığı, ilerleyen bölümlerde bizi geçmişe götürüp şaşırttığı bir anlatım diline sahip! Bir örnekle açıklamak gerekirse; dijitalde dizi izleyenler zamanla ve ayrıntıyla vakit kaybetmek istemezler. Bir silah çıkıyorsa patlar ve neden sorusuyla ilgilenir. Detaylar ondan sonra açılır. Silahı bir benzetme olarak kullandığımın altını çizerek, ilk bölümde Masum’da o silah çıktı ve patlamadı. Hala ne zaman patlayacağını bekliyoruz. Sonuçta 8 bölümlük bir mini dizi... Sonunda şaşıracağımıza eminim. Çünkü ikinci bölüm ilk bölüme göre çok daha fazla açılıma gidiyor. Ama ne yazık ki, ilk bölümün 30 dakikası o kadar uzun, o kadar bir şey anlatmadı ki bana neden o sahneleri uzun uzun izlediğimizi anlayamadım. Masum için asla kötü bir cümle kuramam. Çünkü rejisinden oyunculuklarına, hikayesinden sanatına ortada iyi kotarılmış bir iş var. Beğendim, ancak bana dijital diziden çok bağımsız bir sinema filmi olduğunu hissettiriyor. Umarım ben yanılırım, ilerleyen bölümlerde o açılışın o kadar uzun oluşunun bir anlamı oluğunu görürüz. Kimin masum, kimin suçlu olduğunun zamanla birbirine karışacağı bir hikayeyle karşı karşıyayız. Mutlaka izlemeye devam edeceğim. Çünkü Berkun Oya’nın kalemini de, Seren Yüce’nin rejisini de beğenirim. Oyunculuklar zaten muazzam. Herkesin emeğine sağlık...

Haberin Devamı

Görümce’den Komedi Spaghetti’ye

Görümce filminde rol aldıktan sonra daha fazla dikkat çeken İtalyan şef Danilo Zanna, Youtube’da bir kanal açtı ve yepyeni bir programa imza atıyor. Yapımcılığını Muse Network’ün üstlendiği; sohbet, dans, oyun, müzik ve eğlence içerikli program, yalnızca Youtube’da yayınlanıyor. Adı Komedi Spaghetti. İlk bölümün konuğu İbrahim Büyükak’tı ve ciddi bir izlenme sayısına ulaştı. 60 bin seyirciyi geçti. Her çarşamba yayınlanacak programın ikinci bölümüne Görümce yani Gupse Özay konuk olacak. Programın en eğlenceli kısmıysa meydan okuma bölümü.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR