Asker dizileri geliyor

Alper Çağlar’ın yazıp-yönettiği, Dağ 2 filminin 2016 yılının en çok izlenen filmi olması ve 3 milyondan fazla gişe yapması dizi sektörünü de harekete geçirdi. Son günlerde sektörden kimi görsem okudukları asker temalı dizi senaryolarından bahsediyor. Bordo bereliler de var, 15 Temmuz kalkışmasını durduranlar da... Geçen ay “Kaos ortamlarında izleyici kahramanlık işleri işler” diye yazmıştım. Şimdiden üç büyük kanalın aldığı asker konsepti dizi olduğunu duydum. Görünen o ki, eylül döneminde diziler “Her şey vatan için” diyerek başlayacak. Darısı komedinin başına...

Okuduğunu anlamak!

Çocukluğumdan beri okumadan yorum yapanlara takığımdır. Son yıllarda yeni bir takıntım oluştu. Okuduğunu anlamayanlar! Bir şey okuyup anladığı yerden konuşanlar var. Hiç yazmayan bir şeyin olduğunu iddia edenler, hakaret edenler... Ben sık sık yazdığım yazılarla buna maruz kalıyorum. Birisi anlamak istediği yerden ortaya bir laf atıyor, diğerleri okumaya bile gerek duymuyor. Saldırı, hakaret başlıyor. Ardından biri okumayı tercih ediyor ve “Durun öyle yazmamış ki...” diyor ve her şey bir anda duruyor. Bana isteyen, istediğini yazabilir. Bunlara takılmam ama birinin yazdığına körü körüne inanıp gitmeyin! Bu ben olsam bile! Bir diziyi eleştirebilirim, ancak mutlaka izleyin ve sizin de bir fikriniz olsun! Bir de bir dizinin bütününü eleştirmek başrol oyuncusunu sevmemek değildir, anlayın!

Haberin Devamı

Umut aşılama dönemi!

Her yılın bir konsepti var. Bence bu yılın tüm dünyadaki sloganı: Hope (Umut). 2016 yılında da en çok dilediğimiz şey umuttu. Bir insanı her şeye rağmen yaşamaya iten duygu umuttur. Onu da kaybettiğimiz zaman her şey biter. Son zamanlarda konuştuğum herkes umudunu kaybettiğini söylüyor. O nedenle eğlence dünyasına çok iş düşüyor. Şimdi televizyonlarda, tiyatrolarda, sinemalarda, müzikte ve edebiyatta insanların umudunu artıracak hikâyeler anlatma zamanı! İnsanların yeniden hayata tutunmaya ihtiyacı var. Bunu da ancak sanatla, eğlenceyle yaşadığımızı hatırlatarak yapabiliriz. Şimdi herkese iş düşüyor. O taşın altına elimiz sokma vakti!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR