Kaplan Sarılması’nda mutluluğunuz güvence altında!

Kabin ve Garaj oyunlarıyla kalemine hayran bırakan bir yazar Kemal Hamamcıoğlu. O nedenle takip edilecekler listemin başında yer alır. O ne yapsa bilirim ki, koşa koşa gidip izlemek zorundayım. Çünkü kafama neyi taktıysam o oyunda mutlaka bana bir cevap verir, derdimin ne olduğunu bilmeden... Uzun süredir Toy İstanbul’da Şebnem Bozoklu ve Kerem Fırtına’yla bir oyuna hazırlandığını biliyordum. Adının Kaplan Sarılması olduğunu söyledi ama konusunu sormak istemedim. Çünkü biliyordum, yine bir sürprizle karşılaşacaktım. Şu sıralar ikinci kitabımı yazıyorum ve feci şekilde sanal mutluluğa kafayı takmış haldeyim. Tam da böyle bir psikolojide cuma akşamı Toy İstanbul’da prömiyerini yapan Kaplan Sarılması oyununa gittim. Sahnenin ortasında bir yatak, üç yanında ise ekran vardı. Şebnem Bozoklu kapıdan içeri girdi ve bizi 50 dakika boyunca yarattığımız sanal mutluluk oyununun bizi nasıl mutsuzluğa sürüklediğini yüzümüze vurup gitti.

Hem gülüyor, hem de acıyorsunuz

Mutluluk nedir ki? Yalnızlıktan kurtulmak mı? Yoksa kafamızda yarattığımız, bir şekle soktuğumuz dayatılan şeyler mi? Brad Pitt’le birlikte olmak sizi mutlu eder mi? Hayal ettiğiniz kişinin gözünden boyuna, kasından saçına her şeyini istediğiniz gibi belirleyebilseydiniz mutlu olur muydunuz? Peki, yarattığınız bu mutluluk size sarılmaya kalkarsa? Gerçek olmadığını bile bile ona sarılır mıydınız? Kaplan sarılması mı alırdınız, cenin sarılması mı? Sizi sevmeyeceğini bildiğiniz o mutlulukla kucaklaşacak cesaretiniz var mı? İşte Kaplan Sarılması sizi 50 dakikada bu soruları sormaya itiyor. Şebnem Bozoklu sahnede bir makineyle konuşurken önce güldürüyor. Mutluluğun simülasyonuyla kahkahayı basıyorsunuz ama sonra hem sahnedeki isimsiz kadına, hem de kendinize acımaya başlıyorsunuz. Çünkü sahnedeki kadın tıpkı sizin gibi!Birinin gitmesinden değil, kimsenin gelmemesinden yorgun!

Haberin Devamı

Kerem Fırtına sesiyle var

Sıradan bir oyuna gideceğinizi düşünmeyin! Çünkü sahnede Şebnem Bozoklu döktürüyor ama ekranda muhteşem bir video kurgu var. Bu oyunu bu kadar vurucu kılan da o video kurgu! O nedenle video kurgu sponsoru Coolevent’e oyun çıkışı teşekkür ettim. Çünkü bir tiyatro oyunu bütçesiyle bu kadar gerçek bir iş yapılamazdı. Kerem Fırtına işte video kurguya sesiyle hayat veriyor. Yüzünü bir kez bile görmüyorsunuz, ancak bir oyuncunun sesiyle ne kadar iyi performans sergilediğini kanıtlıyor. Etkilenmemek mümkün değil! Oyunun yönetmeni Bahar Kerimoğlu öyle bir reji yapmış ki, sanalla gerçek arasında tokat üstüne tokat yiyorsunuz. Oyundan çıktığınızda metnin etkisinde kalıyorsunuz. Çünkü oyunculuklar, teknoloji, reji çok iyi olmasına rağmen Kemal Hamamcıoğlu’nun sözcükleri kalbinizi acıtıyor ve başrole oturuyor. Kaplan Sarılması, her cuma 20.30 ve 22.00’de Toy İstanbul’da sahneleniyor. Size dayatılan mutlulukla derdiniz varsa mutlaka izlemenizi öneririm. Çünkü Kaplan Sarılması’nda mutluluğunuz güvence altında!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR