Bu Şehir Arkandan Gelecek beklentiyi karşılayamadı

Ay Yapım-Kerem Çatay-Pelin Diştaş Yaşaroğlu’nun yapımcılığını, Ece Yörenç’in öykü ve senaryosunu, Çağrı Vila Lostuvalı’nın yönetmenliğini, Toygar Işıklı’nın müziklerini üstlendiği Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisi çarşamba akşamı atv’de başladı. Kerem Bürsin, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Osman Alkaş, Burak Tamdoğan, Seda Akman, Defne Kayalar, Ali Yörenç, Nilperi Şahinkaya, Hakan Çimenser, Berrak Kuş, Bengü Ergün, Barış Akkoyun, Selim Türkoğlu’nun rol aldığı dizi ekranda Diriliş ve Kara Sevda gibi güçlü rakiplerin yayınlanmadığı gün ekrana geldi. Malum kanallar ocak ayının ilk haftası reklam planlamaları belirlendiği için dizi yayınlamıyorlar. Atv, reklam olmayan haftada işi görücüye çıkararak önümüzdeki hafta rakipleri karşında güçlü başlama stratejisini kullandı. Yapım, oyuncular, yönetmen ve senarist iddialı olunca sanırım herkes reyting listesinin en üst sırasında yer alacağına emindi. Ancak Bu Şehir Arkadandan Gelecek No: 309’un gerisinde kalarak Tüm Kişiler’de 5.52 reytingle üçüncü, AB’de 6.59’la birinci, ABC1’de ise 6.21’le 2’inci oldu.

Haberin Devamı

Ali’ye inanmakta zorlandım

Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisi bize büyük bir travması olan, gemide büyümüş ve 24 senedir İstanbul’a adım atmamış Ali Smith’in hayatını anlatma iddiasıyla başladı. Ritmi konusunda hiç lafım yok, su gibi aktı gitti. Fakat duygusu konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Öncelikle izlediğimiz hikâyenin gemide geçmesi ona hiçbir farklılık katmamıştı. Çünkü gemide dövüşen, İstanbul’a gidiyor diye kendi kendine yüksek sesle dertleşen, annesinin resmini aldı diye arkadaşıyla kavga eden Ali’nin hikâyesine inanmakta zorlandım. Zaten gemi atmosferini hiç hissedemedik. Flashback sahneleriyle geçmişi öğrendik ama Ali’yle empati kurmadık. Ali’nin İstanbul’a inmek istememesini duyduk ama sıfır hisle izledik. Çünkü gemiden iner inmez Derin’in bale pabuçlarının peşinden parasız pulsuz kahramanca, hiç zorlanmadan girdiği aksiyon karakteri onunla duygudaşlık kurmamızı engelledi. Sonrası zaten romantik komedi gibiydi. Araya drama sosu serpiştirilmişti. Derin’in hikâyesi ise Yüksek Sosyete’deki Cansu’ya benziyordu.

Haberin Devamı

Bürsin gençlik dizisinde oynasaydı

Açıkçası bu işin en çok güvendiğim tarafı rejiydi. Çağrı Vila Lostuvalı’nın Poyraz Karayel’de yarattığı atmosfere hayran olmuş ve bu işte büyük bir başlangıç beklemiştim. Ne yazık ki, sıradan bir drama dizisi izledik. Resmine kuş konduran bir reji göremedik. Malum en çok merak ettiğimiz şey Kerem Bürsin’in dizide nasıl oynayacağıydı. Çünkü yaklaşık iki senedir bir boksör hikâyesi olduğu ve birkaç yapım şirketiyle görüştüğünü duyuyorduk. Uzun süredir beklediği, Ay Yapım tarafından transfer edildiği için star oyuncular arasına adını yazdıran Bürsin’in nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu. Kerem Bürsin, keşke kariyer yönetimini başka türlü yapsaydı. Henüz çok genç ve ekranda yeni bir isim. Güneşi Beklerken gibi gençlik dizisiyle hayatımıza girdi ve çok sevildi. Keşke bir süre daha Medcezir gibi bir dizide oynamayı düşünseydi. Çünkü inanılmaz bir genç kitlesi var. Fakat 35 yaş üstü izleyici için henüz dramanın tüm yükünü üstlenebilecek bir tecrübesi yok. Bunu oyununda da gördük. Zira Derin’le olan tanışma, gezme, bara gitme, eğlenme sahnelerinde Leyla Lydia Tuğutlu’yla aralarında harika bir kimya vardı. Zaten bu kadar güzel gülen bir erkek oyuncunun, üçüncü işinde sert bir işte oynaması bile bence kariyeri açısından doğru değil!

Haberin Devamı

Haftaya zorlanacaktır

Leyla Lydia Tuğutlu’nun kaderi galiba dizilerde oynadığı karakterlerin tam da evlenmek üzere olması... Bu defa evlenmeyi istemeyen oydu. Tatlı İntikam’da öyle pişmiş ki, hiç zorlanmadan devam etmiş. Dizinin yükünü üstüne alan oyuncusu ise Gürkan Uygun olmuş. Çok az sahnesi olmasına rağmen, bir dramanın yükünü taşımaya alışık olduğu için işi sırtlamış ve bu reyting de aslında onun çabasının sonucu! İşin özü; Bu Şehir Arkandan Gelecek yarattığı yüksek beklentiyi inandırıcılık açısından karşılayamadı. Bence en büyük sorunu tasarımındaydı. İlk bölümün günahı fazlaydı. Sonrasında düzeleceğine adım gibi eminim. Bu dizi izlenmesine izlenir, Türk toplumunun kodlarına hakim, tecrübeli isimler tarafından yapılıyor. Ancak haftaya Diriliş ve Kara Sevda reyting yarışına katılınca zorlanacaktır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR