Neden kimse çalışmıyor?

Pazartesi günü “Ekranda nasıl diziler izlemek istersiniz?” başlıklı bir yazı yazmış ve bazı sorular sormuştum. Önümüzdeki hafta sonuçları paylaşacağım. Ancak gelen mailler arasında bir tanesi fazlasıyla dikkatimi çekti. Ben de aynı dertten rahatsızım. Okuyucumuz Gülbin Özekin soruyor: “Neden dizilerde kimse çalışmıyor? O muhteşem hayatları nasıl havadan gelen parayla yaşıyorlar. Çocukluğumda Amerikan dizileri yayınlanırdı. Oradaki karakterlerin mutlaka bir işi olurdu. Sabah işe giden karakterler vardı. Kariyer yapmak için çaba harcarlardı. Biz de onlara özenip ‘Ben de büyüyünce böyle olacağım, bu mesleği yapacağım’ derdik. Çoğumuz onlara özendiğimiz için bugün kariyer sahibi olduk. Şimdi dönüp Türk dizilerine baktığımızda çocukları mesleki duruma özendirecek bir şey göremiyorum.” Gülbin Özekin yerden göğe kadar haklı! Amerika’da bir mesleğin dizisi yapılabiliyor. Çünkü insanı içine katarak anlatıyorlar. Oysa biz de tüm karakter iş dünyasında güçlü! Ama nasıl bir kariyer yaptıklarını hiçbirimiz bilmiyoruz. İşyeri dediğimiz yer, laf olsun diye göstermelik var. Keşke o meslekleri de karakterlere dahil ederek anlatsalar. Çünkü bir karakterin mesleği onun kim olduğunu da anlatır ve hikâye de açılır. Gelelim diğer şikayete! Seyirci, dizilerde fazlasıyla zenginler kötü, fakirler edebiyatı olmasından rahatsız! Bunu Yeşilçam filmlerinde yeteri kadar gördüklerini ve ne yazık ki bu algının yerleştiğini söylüyorlar. Ama altını çizmekte fayda var. İnsanın kötüsü zenginlikle ya da fakirlikle değil vicdanla belirlenir.

Haberin Devamı

Tatlıtuğ romantik komedide oynamalı

Cesur ve Güzel’in 7’nci bölümü yayınlandı perşembe akşamı. Sühan ve Cesur’u yakınlaştıran Tahsin Korludağ’ın evliliği bizi dizinin ilk yarısında romantik komedi türünde bir yolculuğa çıkardı. Sühan’ın sarhoş olması, Cesur’un onunla ilgilenmesi, yıkaması, haplarını, yiyeceklerini düşünmesi tam bir romantik komedi klişesiydi. Benim gibi romantik komedilere bayılan biri için de dizinin en keyifli sahneleriydi. Kesinlikle Kıvanç Tatlıtuğ’u romantik komedi türünde bir filmde izlemeliyiz. İddia ediyorum, 3 milyon gişe yapar. Dizinin bugüne kadar yayınlanmış ritmi en yüksek bölümü olduğunu da düşünüyorum. Ancak reyting sonuçları aynı sonucu vermiyor. Dizi Tüm Kişiler’de 5.54 reytingle 5’inci, AB’de 6.64’le 2’nci, ABC1’de 6.66’yla 2’nci oldu.

Haberin Devamı

Haberler yükselişte!

Perşembe akşamı Tüm Kişiler’de birincilik ise Show Ana Haber’de! Fatih Portakal ile Fox Ana Haber üçüncü sırada. Tüm kategorilerde ise haberler yükselişte... Çünkü çok ağır bir süreçten geçiyoruz. Dün şehitlerimize ağlıyorduk, gece yarısı ise adını bile anıp tanıtımını yapmak istemediğim, kalleş terör örgütünün askerlerimizi katledişinin görüntüleri yayınlandı sosyal medyada! Şu anda o kadar canımız acıyor ki, hiçbirimizin aşk düşüneceği yok! Vatanım Sensin belki vatan mücadelesi anlatsa oraya kayacak seyirci... Ancak o da koca bölümü Ölmez Hasan konuşacak mı, konuşmayacak mı diye geçirince diziler seyircinin ilgi alanından çıktı perşembe akşamı...

DİĞER YENİ YAZILAR