Umuda Kelepçe Vurulmaz yüksek reytingi hak ediyor

Bi Yapım-Burak Sağyaşar’ın yapımcılığını, Cemal Şan’ın yönetmenliğini, Yekta Torun, Hilal Yıldız, Duygu Tankaş’ın senaristliğini, Atakan Ilgazdağ’ın müziklerini üstlendiği Umuda Kelepçe Vurulmaz, 3 Kasım Perşembe akşamı Fox TV’de başladı. Begüm Birgören, Mert Yazıcıoğlu, Melisa Şenolsun, Burak Dakak, Özge Özder, Turgay Aydın, Özlem Başkaya, Yiğit Dikmen, İlay Tiryaki, Ecem Baltacı, İlayda Akdoğan, Mustafa Elikoğlu, Emir Özden, Nazlı Bulum, Gizem Ergün, Zeynep Bastık, Aziz Sarvan, Yıldırım Şimşek, Semi Sırtıkızıl, Sarven Cankar, Gamze Erçel, Şebnem Dökürel, Halil Balkanlar, Onur Bilge’nin rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 3.48’le 9’uncu, AB’de 2.31’le 16’ncı, ABC1’de 2.93’le 11’inci oldu. Açıkçası bu reytinglerden çok daha yüksekte olmayı hak eden bir iş olduğunu düşünüyorum. Bu sezon herkesin dilinde bir farklılık kelimesi var. Farklı dizi yapmak istiyor herkes. Ancak ekranda izlediğimiz çoğu iş farklı olmanın yanından bile geçmiyor. Fakat bu sezonun en farklı işinin Umuda Kelepçe Vurulmaz olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Çünkü ıslahevinde yatan gençlerin okula gitmelerini ve toplumla bir araya gelmelerini konu ediniyor. İşin özü gerçekten insana umut veriyor. Ayrıca ilham veren karakterlere dönüşecekleri de aşikâr!

Haberin Devamı

Eşitlik, adalet kavramını sorguluyor

Dizinin adını ilk duyduğumda harika bir başlık demiştim. Çünkü dizi adından çok gazete manşetini anımsatıyor. Umut kelimesinin olumsuz iki kelimeyle kullanılması doğru gelmedi. Hâlâ aynı şeyi düşünüyorum. O nedenle izlemeden önce önyargılıydım. Fakat Hasan’ın hikâyesini, ağabeyi Fırat’ın kahramanlığını, Ceren’in Fırat’ın kardeşinin ölümüne bağlanan öyküsünü, Onur’un psikopatlığını ve annesinin zenginliğiyle herkesi satın almasını izlerken bir Türkiye resmi gördüm. Eşitlik, adalet ve insanlığın sorgulanacağı dizide en büyük yükü Mert Yazıcıoğlu almıştı üstüne... Karagül’ün Baran’ı olduğu günden beri Mert Yazıcıoğlu’nun bir sonraki işinin başrol olacağına emindim. Bu dizide de ciddi bir sorumluluk yüklenmiş. Altından kalkmayı da becermiş. Emeğine sağlık! Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisinin tüm oyuncuları çok genç! Hatta bir çoğunun ilk dizisidir. Acemiliklerini gördüğümüz çok yer vardı. Ancak zamanla alışacaklardır. Ezcümle; Umuda Kelepçe Vurulmaz bu sezonun en farklı işi olarak zor bir günde açılış yaptı. Reytingler kanalı tatmin etmemiştir. Ancak bu işe daha fazla şans verilmesi gerekiyor. Çünkü hem ekrandaki gençlik işi eksiğini tamamlıyor, hem de suç, adalet, eşitlik kavramını irdeliyor. Dizinin eksiği yok mu? Fazlasıyla var. Ama bir yanlış üç doğruyu götürmüyor.

Haberin Devamı

TOY İstanbul açıldı

Maçka G-Mall’da şu sıralar inanılmaz bir heyecan yaşanıyor. Çünkü daha önce Dot’un olduğu tiyatroya yeni bir sahne açıldı. Adı TOY İstanbul. Açılımı ise tiyatro, oyunculuk, yazarlık... Aslında bana iki farklı şeyi daha çağrıştırıyor. Toy İngilizce oyuncak demek. Sahnede bir oyuncunun oyununu sergilediği en büyük oyuncağı değil mi? Diğer taraftan Türkçe toy acemi demek. Bir oyuncu hiçbir zaman acemiliğinden vazgeçemez. Eski Türkçe’de de bir araya gelmek anlamına geliyor. O nedenle zekice bir isim olduğunu düşünüyorum. TOY İstanbul gündüzleri okul, akşamları bir sahneye dönüşüyor. Çünkü Kerem Deren ve Pınar Bulut gündüzleri yazarlık eğitimi veriyor. Bahar Kerimoğlu ve Gizem Erdem ise oyunculuk... Akşamları ise sahnesi olmayan bağımsız tiyatrolara sahne imkanı veriyor TOY. Haftada 6 gün farklı oyun izleyebiliyorsunuz. TOY İstanbul’un genel sanat yönetmenliğini Necati Kutlu ve Cengiz Temel üstleniyor. Bilinen ve ünlü oyuncuların rol aldığı oyunlar dışında, iyi olduğuna inandıkları ve bir derdi olan oyunları da burada sahneliyorlar. Biletler www.toyistanbul.com’da satılıyor. Ayrıca aylık programı da buradan inceleyebilirsiniz. TOY İstanbul sanat için gelecek vaat eden bir yer. Yolu açık, sahnesi dolu, seyircisi bol olsun!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR