Gazete Vatan Logo

Oy verme işi 30 dakikada bitti

AYDIN’da 2 bin 452 sandıkta 772 bin 649 seçmen, saat 08.00’den itibaren sandık başındaki yerini aldı. 16 seçmenin bulunduğu İncirliova’nın Hamitler Mahallesi, oy verme sürecinin 30 dakikada tamamlanmasıyla; en kısa sürede seçimin sona erdiği yerlerden biri olarak öne çıktı.

Genel Seçimler için sandığa giden Aydınlılar, renkli görüntüler oluşturdu. Oyunu kullanmak için engel tanımayan seçmenler; sandığa ulaşmak için her yolu denedi. Bastonlu yaşlılar, yakınları ile vatandaşların yardımıyla sandığa gitti. Yürüme güçlüğü çeken 79 yaşındaki Hafize Gülü, oturduğu sandalyenin taşınmasıyla oy kullanacağı okuldaki kata çıkarıldı. Oy verme merkezlerine eşek sırtında gidenler de oldu.

30 DAKİKADA TAMAMLANDI

Bu arada 16 seçmenin bulunduğu İncirliova’nın eskiden köy olan Hamitler Mahallesi, oy verme sürecinin 30 dakikada tamamlanması ile en kısa sürede seçimin sona erdiği yerlerden biri olarak öne çıktı. Ancak sandık görevlileri 08.00’de başlayan oy verme işleminin 17.00’e bitecek olması nedeniyle sandık başındaki bekleyişini sürdürüyor.

Haberin Devamı