Gazete Vatan Logo

Oy pusulasında adayların sırası kurayla belli oldu

24 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde kullanılacak oy pusulasında, cumhurbaşkanı adaylarının yerlerini belirlemek için dün Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) kura töreni düzenlendi.

Oy pusulasında adayların sırası kurayla belli oldu

Kurada, cumhurbaşkanı adaylarının isimleri YSK üyeleri tarafından, sıraları ise çıkan ismin parti temsilcisi tarafından çekildi. Kuraya göre, cumhurbaşkanı adayları için hazırlanan oy pusulasında birinci sırada Muharrem İnce, ikinci sırada Meral Akşener, üçüncü sırada Erdoğan, dördüncü sırada Selahattin Demirtaş, beşinci sırada Temel Karamollaoğlu, altıncı sırada da Doğu Perinçek yer alacak. Seçmenlere verilecek iki oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında “Cumhurbaşkanı Adayları” başlığı bulunacak. Bu başlık altında Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014’deki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak.

59 milyon seçmen

YSK Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran’daki seçimlerde yurt içinde 56 milyon 342 bin 263, yurt dışında 3 milyon 49 bin 65 olmak üzere, toplam 59 milyon 391 bin 328 seçmen bulunduğunu, tahmini sandık sayısının 180 bin 896 olduğunu söyledi. Güven, bu seçimde ilk defa seçmen olan 1 milyon 650 bin 171 kişinin oy kullanacağını bildirdi.

Haberin Devamı