Gazete Vatan Logo

ÖTV indi, satış yüzde 60 arttı

Beyaz eşyada ÖTV indirimi doping etkisi yaptı. Arçelik’in 2.5 haftada buzdolabı satışları % 60, çamaşır ve bulaşık makinesi satışları % 30 arttı. Hedef indirim dönemini enerji verimli ürünlere geçiş için fırsata dönüştürmek.

ÖTV indi, satış yüzde 60 arttı

Arçelik, ÖTV indirimiyle ivme kazanan perakende sektörüne destek olmak amacıyla ‘Beyaz Eşya İle Kalkınma Paketi’ni hayata geçirdi. Paket, ÖTV indirimine ek kampanyalarla doğa dostu ürünlerde avantajlı fırsatları kapsıyor. Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “ÖTV indirimi, üreticiler, sektör ve tüketiciler için çok iyi bir fırsat yarattı. ÖTV kararıyla talep öne çekildi. Biz de ülke ekonomisine, tüketicinin alım gücüne ve doğaya destek olacak odak noktaları belirledik ve ‘Beyaz Eşya ile Kalkınma Paketi’ni hayata geçirdik” dedi. Bulgurlu, Türkiye’de 23 milyon buzdolabının yüzde 44’ünün verimsiz olduğunu kaydederek, “Bunların hepsi enerji verimli ürünlerle değiştirebilirsek 4 bin 500 MW’lık bir güneş enerjisi santralinin ürettiği enerji kadar tasarruf sağlanacağını vurguladı. Bulgurlu, “Bu enerji, Ankara ve İzmir’deki hanelerin toplamının yıllık elektrik enerjisi tüketimine karşılık geliyor. ÖTV indirimi hem pazarı büyütmek hem de enerji verimli ürünlere geçmek için önemli bir fırsat” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ziyaret satışa dönüştü

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer de “Tasarladığımız kampanyalarla ‘herkes için ÖTV seferberliği’ ile kalkınmaya destek olacağız. ÖTV indirimi sonrası 2.5 haftada geçen yılın aynı dönemine göre soğutucularda yüzde 60 büyüme kaydettik. Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinde bu oran yüzde 30’dan fazla oldu. İlginin Mart ve Nisan ayında çeyiz alışverişleriyle kuvvetlenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Mağazalarına geçen yıl 132 milyon kişinin girdiğini hatırlatan Dinçer, ÖTV indiriminden sonra ziyaretlerin yüzde 20’sinin satışa döndüğünü vurguladı. Dinçer; Mersin, Zonguldak, Aydın, Antalya, İzmir, Ordu, Kocaeli ve Bursa’da ziyaretçi sayısının yüzde 30 arttığını kaydetti.