Gazete Vatan Logo
Magazin Oturma izni için evlenmeyecek

Oturma izni için evlenmeyecek

Türkiye'de programa katılan Litvanya'lı güzel iş buldu bile ...

Türkiye'de yaşamak ve arkadaş bulmak için bu yarışmaya katıldığını söyleyen Akvilina, "Çalışma vizem var. Ayrıca ben öyle bir evlilik istemiyorum. Oturma izni de alacağım. Eğer aşık olursam o zaman evlenirim. Ama öbür türlü bir evlilik istemiyorum" diyor.

“Yabancı Gelin” yarışmasından önce Türkiye’ye gelmiş miydiniz?- 14 yaşındayken gelmiştim. Benim annem tekstil işinde çalışıyor ve Litvanya’dan buraya ürün almaya geliyor. Ben de Türkiye’yi merak ediyordum, onunla birlikte Antalya-Kemer’e geldim. Çok hoşuma gitti. Arkadaşlar buldum. ıki yıl sonra yine geldim. O zaman burada çalışmak istediğime karar verdim. ıyi bir ajans buldum ve çalışmaya başladım.

Şimdi kaç yaşındasınız? - 19 yaşındayım.

Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz?- Televizyonda tanıtımını gördüm ve çok merak ettim. Sonra da ajansım beni bu yarışmaya gönderdi.

Peki bu yarışmaya girerken niyetiniz gerçekten evlenmek miydi?-
Hayır, değildi. Sonuçta evlilik bir kader işi. Belki yarışmada kaderimdeki kişiyi bulabilirdim ama ben eğlenmek ve arkadaşlar bulmak, Türk kültürünü öğrenmek istedim. Mesela bu yarışma sayesinde şu an daha iyi Türkçe konuşuyorum.

Yabancı Gelin” umduğunuz gibi bir yarışma programı oldu mu?
- Çok güzel günler geçirdik. Ama tabii ki stresli zamanlar da yaşadık. Ben özellikle anneleri çok sevdim. Bana Türk kültürünü öğretmeye çalıştılar. Mantı, baklava yaptım. Yarışmadan sonra şunu anladım; Türk ve Litvanya kadınları çok da farklı değilmiş.

“Mutlaka kendi ülkemden biriyle evlenirim” mi dersiniz yoksa “Bir Türk erkeğiyle de evlenebilirim” mi?- Kader bu sonuçta, ben seçmiyorum. Tek bildiğim, şu anda evlenmek istemediğim. Hem yaşım küçük hem de kariyer yapmak ve para kazanmak istiyorum.

Yarışma bittikten sonra iş teklifleri geldi mi?
- Önümüzdeki günlerde Number One TV’de çalışmaya başlıyorum. VJ’lik yapacağım. Bu kanal çok istedi beni.

O zaman bu yarışma sizin için iyi oldu...-
Evet. Ama en önemlisi, ben de çok güzel insanlarla tanıştım. Ekip çok iyiydi. Ekrana alıştım. Mesela artık ekranda nasıl davranacağımı daha iyi biliyorum. Önceden mankenlik yaptım ama o zaman sadece poz vermeyi biliyordum.

Türkiye’den de mankenlik teklifi geldi mi?- Litvanya’da mankenlik yaptım. Güzeldi ama ben daha fazlasını istiyorum. Hayalim şarkıcı olmak. Çünkü müziği inanılmaz derecede seviyorum. Özellikle de Sezen Aksu’yu... “ıstanbul ıstanbul Olalı”, favori şarkım.

Albüm çıkaracak mısınız?
- İnşallah... Çok istiyorum.

Annenizle mi yaşıyorsunuz?-
Annemin Litvanya’da tekstil ürünleri sattığı bir dükkanı var. Almanya’ya da gidiyor, Türkiye’ye de geliyor. Bir ay sonra yine gelecek. Onu çok özledim. “Yabancı Gelin”de çok anne vardı ama ben gerçek annemi çok özledim.

Ne üzerine eğitim aldınız?-
Liseyi bitirdim, üniversiteye gitmek istiyorum. Oyunculuk eğitimi almak hayalim. Yalnız Türkçemi daha da geliştirmeliyim. Belki de İngilizce eğitimi veren üniversiteye giderim. Henüz araştırmadım. Bence diploma çok önemli. Güzel bir kızım diye her şeyi kolaylıkla yapabileceğimi düşünmüyorum.

Haberin Devamı