Gazete Vatan Logo

Otoya yüzde 4 euro zammı!

‘Euro’nun 3 liraya dayanması ‘Otomobile zam gelir mi?’ paniği yarattı. Toyota Satış ve Pazarlama CEO’su Bozkurt “Döviz kuru böyle giderse yüzde 3-4 zam kaçınılmaz” dedi.

Euro/TL’nin 2.97 seviyesini geçerek Nisan 2014’ten bu yana en yüksek düzeyine ulaşması, tüketiciler arasında zam paniği yarattı. Toyota Türkiye Satış ve Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, euro/TL’nin bu seviyelerde kalması halinde otomobile yüzde 3-4 oranında zammın kaçınılmaz hale geleceğini söyledi.

Bozkurt, “Euroda 2.95 seviyesinin üzeri daha fazla aşılırsa, daha yüksek oranda zamlar gündeme gelebilir. Ancak oranlar markalara göre farklılık gösterebilir. Ben burada asıl sorun olarak seçim öncesi siyasi gerginliği değil doların durumunu görüyorum. Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) alacağı faiz kararı piyasaları etkileyecek. Piyasalar Fed’in kararına kilitlenmiş durumda” dedi.

Son çeyrek zorlu olur

Satışların hareketli geçtiğini söyleyen Ali Haydar Bozkurt, döviz kurundaki yükselişi gören tüketicilerin zamma yakalanmamak için alım kararını öne çektiğine dikkati çekti.

Mayıs’ta Autoshow’un pozitif etkisiyle satışların büyümeye devam edeceğini kaydeden Ali Haydar Bozkurt, esas sıkıntının yılın son çeyreğinde görülebileceğini belirtti ve ekledi: “Fed faizi yükselttikten sonra kur nereye gidecek, piyasa nasıl etkilenecek? İşte bu soru işaretleri nedeniyle son dönem ekonomi açısından zorlu geçebilir.”

Haberin Devamı