Gazete Vatan Logo

Otoya ‘zam’dan önce model bombardımanı

Oto satışlarının en yoğun olduğu yılın son 4 ayına girilirken, artan döviz kuru ve faizler moralleri bozdu. Markalar hem zamma hazırlanıyor hem de yeni ürünleri satışa sunuyor

Hyundai ix35 otomatik vitese kavuştu

Hyundaİ’nin kompakt crossover modeli ix35 imaj tazeledi ve otomatik şanzımana kavuştu. Yeni ix35’te; LED gündüz farları, tasarımı değiştirilen 17 ve 18 inç jantlar, akıcı çizgiler öne çıkıyor. ix35’in kaputu altında Türkiye’de en çok tercih edilen Elektronik Kontrollü Direkt Enjeksiyonlu 1.6 litrelik benzinli motor yer alıyor. 1.6 litrede otomatik vites seçeneğine kavuşan motor, 135 beygir güç üretiyor.

Otomatik ix35, 100 km’de ortalama 8.8 litre yakıt harcıyor. Aracın fiyatı 59 bin 200 liradan başlıyor. Otomatik ix35 için 3 bin lira fark ödeniyor.

Peugeot’dan küçük SUV

Peugeot, tüm dünyada büyüyen küçük SUV segmentine 2008 modeliyle ‘Merhaba’ dedi. B sınıfında yer alan kompakt crossover, 4.16 metre uzunluğa ve 1.74 metre genişliğe sahip.

208 modelinin kaslı versiyonunu andıran 2008’e ilk bakışta özel tasarım 17 inç jantlar, kemerli çamurluklar, LED gündüz farları, dinamik görünüşlü ön panjur, tavan barları dikkat çekiyor. Araç, ikisi benzinli olmak üzere 3 farklı motor seçeneğiyle satılacak: 1.2 VTi 82 beygir, 1.6 VTi 120 beygir ve 1.6 HDi 92 beygir. Peugeot 2008’in fiyatı 42 bin 500 liradan başlıyor. Peugeot bu yıl 1.000 adet 2008 satmayı hedefliyor.

VOLVO V40’TA ‘EN İYİ ÜÇLÜ’

Volvo, V40 modeline 1.6 litre dizel ve otomatik vites seçeneğini ekledi. 115 beygir güç üreten dizel motora sahip V40, Powershift otomatik şanzımanla ortalama 100 km’de 3.9 lt yakıt tüketiyor. 1.6 lt dizel otomatik seçeneği, V40 Cross Country ve V40 R-Design versiyonlarında da olacak. Otomobilin fiyatı 74 bin 640 TL’den başlıyor. Ürün gamına katılan V40 dizel otomatik, Volvo Türkiye’nin satışlarını önemli katkı sağlayacak. Marka, ‘en iyi üçlü’ olarak nitelediği otomobille satış hedefini yükseltti. Şirket, 2013’te yaklaşık 2 bin 500 V40 satarak, bu segmentten yüzde 8 pazar payı almayı hedefliyor. Volvo’nun 2013 yılı toplam satış hedefi de 5 bin 600 adet.

PATRONLARA ÖZEL S-SERİSİ

Mercedes-Benz Türk, yenilenen amiral gemisi S-Serisi’ni pazara sundu. Daha akıcı çizgilere sahip olan lüks otomobilin radyatör ızgarası daha büyük, daha dik ve farklı biçimde üç boyutlu tasarlanmış. Yeni S-Serisi dünyanın yol üzerindeki tümsekleri algılayabilen ilk aracı. Sistem basit işliyor...

Yol yüzeyi tarayıcısı bir stereo kamera aracılığıyla yoldaki engebeleri algıladığında, gövde kontrol sistemi süspansiyonu anında ayarlıyor.

Otomobilde dikkat çeken bir diğer donanım PRE-SAFE. PRE-SAFE şehir trafiğinde çarpışmaları önlemeye, arkadaki trafiğin neden olduğu tehlikeli durumları ortadan kaldırmaya ve emniyet kemerlerinin sağladığı korumayı artırmaya yardımcı oluyor.

PRE-SAFE freni, aynı zamanda yayaları algılayarak 50 km/s’ye kadar olan hızlarda çarpışmaları önlemek için otomatik olarak frenleri harekete geçiriyor. Mercedes-Benz, sürüş konforunu artırmak için otomobilin koltuklarına 6 masaj programı uygulamış. Yeni S-Serisi’nde hibrid motorun da olduğunu ekleyelim.

200 beygirlik Juke

Nissan’ın motor sporlarından ilham alınarak tasarladığı Juke Nismo satışa çıkıyor. Juke Nismo, DIGT direkt enjeksiyonlu turbo şarj motoru ile 200 beygir güç üretiyor. Yarışçı Juke, modifiye edilmiş ön ızgara, arka spoiler, alçak ön ve arka tamponlar, süet spor koltukları, vites topuzu ve direksiyon simidi ile farklılık yaratıyor. Juke Nismo 4x2, 98 bin 900 TL’ye satılıyor.

Makyajlı Latitude

Renault’nun Latitude modeli makyajlandı. Araçta, yeni siyah fonlu farlar, LED arka stoplar, dikiz aynalarındaki LED sinyal lambaları, parlak krom kapı kolları ve tümüyle yenilenen jantlar dikkat çekiyor. Latitude’ün 2 farklı dizel motor seçeneği var: 1.5 dCi 110 beygir 6 ileri manuel ve 2.0 dCi 175 beygir otomatik vites. Otomobilin fiyatı 67 bin 500 TL.

Jeep Compass daha kaslı oldu

Jeep markasının kompakt SUV segmentindeki temsilcisi Compass, yenilendi ve Türkiye’de satışa çıktı. Eski jenerasyona göre daha kaslı ve daha agresif bir tasarıma kavuşan araca ilk bakışta 7 çizgili ızgara, yeni ön çamurluklar, 18 inç jantlar, sportif halojen ön farlar ile belirgin siyah arka stoplar öne çıkıyor. Yeni Jeep Compass’ın iç mekan yenilikleri arasında kahverengi delikli deri koltuklar ve yeni saten-krom dokunuşlu orta konsol bulunuyor. SUV, 83 bin 750 liradan başlayan fiyata sahip.

Haberin Devamı