Gazete Vatan Logo
Magazin Otoriteler ikiye bölündü

Otoriteler ikiye bölündü

Eurovision'da ülkemizi temsil edecek “Live It Up” şarkısını dinleyen müzik otoriteleri bölündü

Eurovision şarkısı “Live It Up”ı dinleyen müzik otoritelerinin bir bölümü şarkıyı göklere çıkartırken bir bölümü ise çok zayıf buldu.

Bu yıl Almanya ’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenecek olan 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda TRT tarafından Türkiye temsilcisi olarak seçilen Yüksek Sadakat’ın Eurovision şarkısı ‘Live It Up’ı (Hayatını Yaşa) farklı tepkiler aldı:


Melodik olarak zayıf kalmış!

Özdemir Erdoğan: Hadise’nin şarkısı çok güzeldi, halen değişik şekillerde kullanılıyor. Yine Manga grubu da çok başarılıydı. Onlara nazaran bu şarkı gerek melodik, gerekse işleniş açısından biraz daha zayıf kaldı. Yurtdışındaki insan varlığımız dolayısıyla gelecek sms’lerle çok kötü bir sıralamada yer almayacaktır. Bu şekliyle ilk 4’e de girebilir.

Parlaklık eksikliği var!

Metin Özülkü: İşlenişinde enstrümental olarak renk açısından biraz zayıf. Bir de parçanın içerisinde bir kadın vokal ihtiyacı var gibi. Sanki parlaması gerekiyor, bir parlaklık eksikliği var. Bu iyi bir demo gibi. Yarışmada bir kaç dakika içinde vurup kaçmak lazım, onun için şarkının enerjisi yüksek.

Duyduğum en kötü şarkı!

İlhan Şeşen: Çok kötü, bugüne kadar duyduğum en kötü şarkı. Şarkı ya iyidir, ya kötü. Benim gördüğüm ise son derece kötü bir şarkı olduğu. Eurovision’da hangi dereceyi alırsa alsın, benim düşünceme göre kötü bir şarkı. Şarkı bile değil, ona şarkı bile denemez. Samimiyetsiz üstelik yorumu da kötü. Hiçbir melodisi yok, sıcaklığı yok. Ben,i şarkının başarı kısmı değil güzel olup olmadığı ilgilendiriyor. Kötü diyorum ama sonuç ne olacak göreceğiz.
Şarkı aksıyor

Ali Rıza Binboğa: Eserin ilk 30 saniyesi aksıyor başlarken. Melodi hızla başlarken solistin şarkıya girmesiyle düşüş başlıyor. Eurovision düşünülerek yapılmış bir şarkı değil. Bu yönü güzel. Finale kesinlikle kalır ama finalde durumu ne olur bilemem.

Birinci olabiliriz

İbrahim Şahin (TRT Genel Müdürü): İkincilik ya da üçüncülük garantilersek şaşırmam. Geçen sene maNga ile ikinci olduğumuza sevinemedik. Bu sene Yüksek Sadakat’in birinci olmasını bekliyoruz. İçimden birincilik geçiyor. Bu sene Almanya’ya Türk göçünün 50. yılı. 50. yıl bize ödül getirecek. Umarım seneye Türkiye’de yarışmayı düzenleriz.

Nakaratı sağlam

Ferman Akgül: Şarkıyı beğendim, altyapısı çok güçlü. Özellikle nakaratı çok sağlam bir parça. İnsanlar genelde ilk dinlediğinde yorum yaparlar; ama bunu iki-üç kere dinlemelerini tavsiye ediyorum.

Gönlümün birincisi

İzzet Öz: Birçok insan eleştiri getirebilir; ancak grup çok güzel müzik yapar. Melodik yapısı ve türü olarak yükselişte olan rock trendini yakalıyorlar. Aldıkları sonuç ne olur bilemem; ama benim gönlümün birincisi oldular.
Finale çıkar

Bülent Özveren: Şarkı bu haliyle finale çıkar. İnşallah birinci olacağız bu sene, yüzümüz gülecek. Dillere pelesenk olma konusunda sıkıntı olabilir; çünkü ‘Live It Up’ın sözleri güzel; ama melodisi akılda kalıyor mu tartışılır.


Yarı final 10-12 Mayıs

Türkiye, 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci yarı final grubunda Arnavutluk, Ermenistan, Finlandiya, Gürcistan, Norveç, Polonya, Rusya, Sırbistan, İsviçre, Azerbaycan, Hırvatistan, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Litvanya, Malta, Portekiz ve San Marino ile birlikte yarışacak. 10- 12 Mayıs tarihlerindeki yarı finallerin ardından 14 Mayıs ’ta final yapılacak. Türkiye’nin sıralaması ise 14-15 Mart tarihinde Düsseldorf ’ta yapılacak olan delegasyon başkanları toplantısındaki kura ile belirlenecek.

Haberin Devamı