Gazete Vatan Logo

Otopark ve tesis brüt alandan çıktı

360 Kurtköy projesinde sektördeki örneklerinden farklı olarak brüt alana otopark ve sosyal tesisler eklenmeden satış yapılacak.

Otopark ve tesis brüt alandan çıktı

HANESEL Yapı ve Demirbaş Yapı, Kurtköy’ün Çamlık bölgesinde 320 milyon lira değere sahip yeni bir projeyi satışa çıkardı. 360 Kurtköy adı verilen projede, toplam 540 daire yer alıyor. Projede, dairelerin net-brüt farkına yeni bir boyut getiriliyor. 360 Kurtköy’de sektördeki diğer örneklerinde olduğu gibi brüt metrekareye otopark ve sosyal alanlar dahil edilmiyor.

Demirbaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, 360 Kurtköy’de konutların net metrekarelerinin standartların üzerinde, brüt metrekarelerinin ise minimumda olacağını belirterek, “Satışlarımızı genel metrekare birim fiyatı yerine net metrekareleri söyleyerek, brüt alanı minimumda tutarak yapacağız. Brüt metrekareyi hesaplarken ise ortak kullanım alanlarını yani sosyal tesis, depolar, otoparkları değil kat alanlarını baz alacağız. Bir katta kaç daire varsa katın toplam alanını o sayıya bölerek brüt alanı ortaya çıkaracağız” diye konuştu.

Kurtköy’de bugüne kadar birçok proje geliştirdiklerini ve bölgenin beklentilerini bildiklerini ifade eden Demirbaş, “Kurtköy’de eskiden yüzde 80 yatırımcı, yüzde 20 oranında oturumcu vardı. Şimdi bu oranlar tam tersine döndü. Artık oturumluk daireler tercih ediliyor. Biz de bu nedenle 1+1 tipinde evlere bu projede yer vermedik. Balkonlu ve teraslı daireler yaptık. Ayrıca konutlarımızın tamamında buçuk diye ifade ettiğimiz 5.5 metrekareye varan giyinme odaları mevcut olacak” dedi.

Haberin Devamı

54 yıllık şirket ortaklara satıldı

HANESEL Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan Selimoğlu, “Selimoğlu Group şirketimizi, yaşadığımız fikir ayrılıkları nedeniyle yaklaşık 10 ay önce ortağımıza sattık. Onun da hisselerini Pana Yapı’ya sattığını duyduk. Biz inşaat sektöründeki faaliyetlerimize Hanesel Yapı ile devam edeceğiz” dedi.

2018’de teslim

KURTKÖY’Ü tepeden 360 derece görmesi nedeniyle 360 Kurtköy adını alan projede teslimler Temmuz 2018’de yapılacak. Projede, 1.000 metrekarelik ticari alanın yanı sıra 12 bin metrekarelik özel okul ve anaokulu da yer alıyor.