Gazete Vatan Logo

Otomotivde vergi tartışması!

Hafif ticari araçta verginin yükselmesi, satışların yüzde 33 daralmasına neden oldu...


Otomotiv Sanayi Derneğinden hükümete ÖTV raporu:
Hafif ticaride % 15’lik ÖTV ithal oto satışını patlatır.

Hafif ticari araçta verginin yükselmesi, satışların yüzde 33 daralmasına neden oldu. Yerli üreticiler, ÖTV artışının geri alınmasını talep ederken, hükümet düşüşün nedenini araştırdıklarını açıkladı. Hyundai’nin “Ticaride vergi hâlâ düşük” çıkışı tartışmayı alevlendirdi. OSD ise “Ticari araçta ekstradan 33 bin adetlik satış kaybı bekliyoruz. 15 bini ithal otoya kayacak” iddiasında bulundu.

Türkiye’nin 1.2 milyon adetlik toplam otomotiv üretiminin yüzde 42’sini karşılayan hafif ticari araç segmentinde, vergi tartışması büyüyor. Ford Otosan ve Tofaş gibi yerli üreticiler yüzde 33 daralan iç pazar nedeniyle hükümetten ÖTV artışının geri alınmasını talep ederken, Hyundai’den “Otomobil gibi kullanılan hafif ticari araçlardan yüzde 15 ÖTV alınması haksız rekabet sağlıyor. Haksız rekabetin giderilmesini bekliyoruz” çıkışı geldi. Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) ise hafif ticari araç müşterisinin binek otoya kaydığını belirterek, ithalatı artıracağını iddia etti.

Dernek, “Hafif ticari araçta ekstradan 33 bin adetlik satış kaybı bekliyoruz. Bunun 15 bin adedi ithal otomobile kayacak” savını içeren raporu Maliye Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunacak.

12 yılın dibi

Ekim 2011’de hafif ticari araçta ÖTV’nin yüzde 10’dan 15’e çıkarılmasından sonra pazarın ilk 4 ayda yüzde 33 oranında daralması otomotiv sektörünü sıkıntıya soktu. Toplam pazarda hafif ticari araçların payı son 12 yılın en düşük seviyesine gerilerken, yerli üreticiler hükümetten vergi artışının geri alınmasını talep etti.

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, 1.1 milyar liralık yeni yatırımlarını açıkladığı toplantıda, hafif ticari aracın vergisi ile binek otomobil arasında haksız rekabetin yaşandığını belirterek, “Binek otoda vergi yüzde 37 olarak uygulanıyor. KDV’yle birlikte aradaki fark yüzde 26’yı buluyor. Arada araç başına 3 bin 900 dolar ÖTV farkı oluşuyor” veryansını, tartışmaları alevlendirdi.

Rekabet gücü azalıyor

İşte tam bu dönemde OSD’den hamle geldi. OSD, hafif ticari araçtaki ÖTV artışı nedeniyle tüketicilerin binek otoya kaydığını ve bu yüzden ithalatın artacağını içeren bir çalışma hazırladı. Dernek, raporu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na göndermeye hazırlanıyor..

OSD Başkanı Kudret Önen, sanayici olarak hafif ticari araçtaki yüzde 33’lük düşüşün kendilerini ürküttüğünü söyledi.

Geçen yılın Ekim ayında hafif ticaride yaşanan ÖTV artışının pazarı olumsuz etkilediğini belirten Önen, “Adetlerde rekabetçi olmanız gerekiyor. Kendi iç pazarınızda güçlü olmayan bir ürünle yurtdışında başarılı olmanız imkansız. 2011’de hafif ticari araçların üretimdeki payı yüzde 42 ile 502 bin adet, ihracatta payı yüzde 43 ile 340 bin adet oldu. Hafif ticari araç üretimde Avrupa birincisiyiz. Bu unvanın kaybolmaması lazım” diye konuştu.

Hafif ticari araç müşterisinin binek otoya kaydığını iddia eden OSD Başkanı, bunun da ithalatı artıracağını savundu. Önen, “Yüzde 70’i yerli olan pazardaki belirli araç, yüzde 70’i ithal olan pazara gidiyor. Böyle giderse ithalat artacak” uyarısında bulundu.


2011’de Türkiye’de 1.2 milyon araç üretildi. Bunun 502 bin adedini (yüzde 42) hafif ticari araçlar oluşturdu.

İşte bakanlara gidecek rapor:

Kudret Önen, hükümete sunacakları çalışmayla ilgili şu bilgileri aktardı:

8Hafif ticari araçların 2011’de toplam pazarda yüzde 18.6 olan payı 2012’in ilk 4 ayında yüzde 14.7’ye düştü. Binek otomobilin yüzde 65.5 olan pazar payı yüzde 68.7’ye yükseldi. Bu artış, binek otomobil segmentinin daralan hafif ticari araçtan pay aldığını gösteriyor.

8ÖTV’nin yüzde 10’dan yüzde 15’e artırılması ile vergi gelirlerinde bir artış öngörülüyor. Ancak, yüzde 70’ini yerli üretim araçların oluşturduğu hafif ticari pazarında müşterilerin bir kısmının satın alma kararından vazgeçerek yüzde 70’i ithal olan otomobile yönelmesi söz konusu.

8Hafif ticari araç segmentinin yüzde 70’inin yerli üretim olması nedeniyle yerli araç üretiminde 23 bin adetlik kayıp ve daralan segmentten yüzde 70’i ithal olan binek araca geçiş ile 15 bin dolayında ithal otomobil artışı bekleniyor.

8Ağırlıklı olarak yerli üretilen araçlardan talebin yüzde 70’i ithal araçlardan oluşan oto pazarına kayması, bu kere dış ticaret açığını olumsuz etkileyebilir.

Ali Kibar: Binek oto ile ticarinin vergisinde haksız rekabet var

ALİ Kibar, hafif ticari araçlarda ÖTV’nin yüzde 10’dan 15’e yükselmesine rağmen, otomobildeki vergiye göre haksız rekabetin yaşandığını söyledi. Kibar, şunları söyledi: “Binek otoda vergi yüzde 37 olarak uygulanıyor. KDV’yle birlikte aradaki fark yüzde 26’yı buluyor. Arada araç başına 3 bin 900 dolar ÖTV farkı oluşuyor. Biz bu konuda haksız rekabetin giderilmesini bekliyoruz. Otomobil gibi kullanılan hafif ticari araçlardan yüzde 15 ÖTV alınması haksız rekabet sağlıyor.”

Ali Babacan:Zaten binek olarak kullanılıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, binek otomobil ile hafif ticari arasındaki vergi farkını daraltmak amacıyla hafif ticari araçlarda yüzde 5’lik bir vergi artışına gittiklerini belirterek, şu açıklamayı yapmıştı: “Hafif ticari araç diye satılan bazıları zaten binek otomobil olarak kullanılıyordu. Biz şu anda gelişmeleri izliyoruz. İnsanlar eğer binek otomobil istiyorsa, hafif ticari araç alıp da koltuk koyup binek otomobil gibi kullanmayacak. Dolayısıyla sektörün tümüne bakmamız lazım. Tümüne bakıp gelişmeleri izleyeceğiz. İleride gerekirse adımlar kuşkusuz atılabilir. Ama bugün için verilmiş kararımız kesinlikle yok.”

Nihat Ergün:Düşüşün nedenlerini araştırıyoruz


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ÖTV’nin özellikle hafif ticari araç pazarını daralttığı yönündeki değerlendirmelerle ilgili olarak, ”Bu daralmanın nedeni vergi artışı mıdır, yoksa dünya pazarındaki global daralmanın bir yansıması mıdır? Hafif ticari araçlarda sırf bu vergi artışı yüzünden üretimde ve iç pazardaki satışlarda tabii ki bu durumu gözden geçireceğimizi söyledik. Onun için o izleme süreci devam ediyor” demişti.

Mazda’dan TEB Cetelem destekli finans hizmeti

Mazda ve TEB Cetelem, müşteriler için yepyeni bir finansman modeli olan MAZDA FİNANS’ı geliştirdi. MAZDA FİNANS, Mazda müşterilerine en uygun ve hızlı finansal çözümleri sunacak. Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, “Müşterilerimizi daha kolay Mazda sahibi olabilmesi için TEB Cetelem ile MAZDA FİNANS’ı oluşturduk. Yeni işbirliğimizle kredi şartlarını müşterilerimize daha rekabetçi imkânlarla ve daha büyük kolaylıklarla sunacağız. MAZDA FİNANS ile Mazda sahibi olmak artık daha kolay. Rekabette benzerleri olan hizmet, Mazda ile yeni bir boyut kazanacak” dedi.

MAZDA FİNANS ile verilen hizmetler tüm 0 km araçları kapsayacak. Mazda’nın tüm modellerinde 20 bin TL için 0 faiz uygulanacak. Ayrıca Mazda 3 Dizel Comfort modeli, vergiler hariç araç bedelinin tamamı yüzde 0 faiz ile satın alınabilecek.

Chevrolet’den mini SUV atağı: Trax

Kompakt SUV sınıfında rekabet iyiden iyiye kızışıyor. Nissan’ın Juke modeliyle yaşadığı başarıyı gören rakipleri, bu alana yönelmeye başladı. Opel’in Mokka modelinden sonra Chevrolet’den de yeni SUV sürprizi geldi. Marka, araç portföyüne yepyeni küçük SUV modeli Trax’ı ekledi. Captiva modelininin ebatlarından daha küçük olan Trax, Eylül’de gerçekleşecek Paris Motor Show’da ilk kez görücüye çıkacak. Chevrolet Trax, 140’dan fazla pazarda müşterilere hitap edecek. Mini SUV, Avrupa’da 2013 ilkbaharı itibarıyla satışa sunulacak. Trax, Avrupa ile aynı anda Türkiye’ye gelecek.

Grey markette satılan Ferrari’ye garanti yok

FerrarI, İtalya’daki merkezinin aldığı bir kararla garanti uygulaması başlattı. FerMas Satış ve Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak, sadece Tofaş çatısı altında yer alan FerMas tarafından Türkiye’de satılacak Ferrari modellerine garanti verilmeye başlandığını açıkladı. Bundan sonra ana üreticinin kararıyla Türkiye’de FerMas tarafından satılmayan hiçbir Ferrari modelinin geçerli garanti kapsamında değerlendirilmeyecek olmasının önemine dikkat çeken Albayrak, “Ferrari’nin aldığı bu karar ile kayıtiçi ekonomiye fayda ve ülkemizin vergi gelirlerine daha fazla katkı sağlayacak” dedi. FerMas, Türkiye’de bugüne kadar 158 adet Ferrari sattı.



Haberin Devamı