Gazete Vatan Logo

Otomotivde kampanlar hız kesiyor

‘Oto kampanyaları sürer ama eski hızında olmaz’

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile Dacia Marka Yöneticisi Orhan Çetin, otomotiv pazarındaki 2010 yılı hedeflerini değerlendirdi.

Renault Mais Genel Müdürü ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı İbrahim Aybar, ODD’nin yaptığı çalışmaya göre 2010’da otomotiv pazarının yüzde 10 ile yüzde 25 arasında daralabileceğinin tahmin edildiğini söyledi. Aybar, “Şu anda tahminleri muhafaza ediyoruz. 2010, geçen yıla göre daha düşük olmakla birlikte belli bir stabilitenin sağlanabileceğini bize gösteriyor” dedi.

2009 yılında ÖTV ve KDV indirimlerinin etkisiyle 6.5 aylık özel bir dönem yaşadıklarını dile getiren Aybar, şunları kaydetti:

“Bu ’özel dönemi’ bu yıl öngörmediğimiz için otomotiv pazarı daralacak. Ancak Ocak ayını yeni tamamladık, Şubat ayını yaşayacağız. Şubat ayı sonu itibarıyla daha netleşir. Kampanyasız ay ve gün olmuyor. Müşterilerimizi kampanyalara iyice alıştırdık. Dolayısıyla bu belli ölçüde devam edecek. Ama bir gerçeği de unutmayalım. Ticaret yapıyoruz. Müşterimizi kazandıracağız, bayimizi kazandıracağız ve biz de kazanacağız. Artık bu noktada daha dikkatli olmamız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu doğrultuda çalışacağız. En azından biz Renault olarak bu doğrultuda çalışacağız.”

Bu yıl özellikle ticari araç pazarında daha da iddialı olacaklarını belirten Aybar, yenilenen Renault Master, Trafic modelinde üçüncü faz ve Kangoo Maxi modellerinin piyasaya sunulacağını kaydetti. Aybar, ”Yeni hafif ticari araç modellerimizle daralmadan daha az etkileneceğiz“ diye konuştu.

LPG’li Dacia geliyor

Dacia’nın ilk SUV modeli Duster, bu yıl pazara sunulacak.

Dacia Marka Yöneticisi Orhan Çetin, 2009’da 9 bin 791 adet araç satarak 13’üncü marka olduklarını söyledi. Çetin, 3 yıl içinde ise yüzde 1.8 olan pazar paylarını yüzde 4-5’e yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Çetin, yılın ortasından itibaren fabrika çıkışlı LPG’li Dacia’ların satışına başlayacaklarının müjdesini verdi.


Haberin Devamı