Gazete Vatan Logo

Otomotiv ve turizme 100 milyon TL ayırdı

Temelleri 1945’te atılan, BMW’nin Türkiye’deki ilk bayisi olan Kosifler Group, 70’inci yılında 100 milyon TL yatırım bütçesi ayırdı. Grup, bu yıl 7 bin otomobil satmayı ve 700 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Otomotiv ve turizme 100 milyon TL ayırdı

Temelleri 1945 yılında atılan, Alman otomotiv devi BMW’nin Türkiye’deki ilk bayisi olan Kosifler Group, bugün otomotiv, kiralama, turizm ile inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren büyük bir grup haline geldi. Kosifler, 70’inci yılına 100 Milyon TL’lik yatırım bütçesi ayırdı. Bu yıl 700 milyon TL ciro hedefleyen grup; otomotivde satışlarını ilk 9 ayda yüzde 30 büyüme gerçekleştirdi. Bu dönemde 3 bin 600 adetin üzerinde otomobil satan grup şirketi Kosifler Oto, BMW ile işbirliğinin 30’uncu yılı olan 2015’te premium segmentte pazardan yüzde 8 pay almayı hedefliyor. Bir diğer hedef ise 2015 sonunda 7 bin civarında yeni otomobil ve yaklaşık 1.000 de kullanılmış otomobil satarak grup ciro hedefinin 600 Milyon TL’den fazlasınaı otomotiv operasyonundan sağlamak. Araç kiralamada ise seneye rakip markalar da hizmete sunulacak.

Kosifler Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kosif “Bugün otomotiv perakende satış alanında yapacağımız showroom, servis noktası yatırımıyla küçük hatta orta ölçekli bir üretim tesisi kurabilmek mümkün. Turizm yatırımlarımızı ise genelde Anadolu’da yapmaya özen gösteriyoruz. Konya, Şanlıurfa, Mardin ve Kütahya’ya otel yaptık. Otellerimizde 250 yakın çalışanımız var. İstanbul’da da 13 milyon dolara yeni otel yatırımımız var” dedi.

Haberin Devamı

Satış yüzde 30 arttı

Kosifler Group CEO’su Temel Aras da otomotivdeki hedeflerine değindi. Aras, “2015 yılının ilk 9 ayında yeni araç olarak tüm lokasyonlarımızda ve tüm markalarımızla 3 bin 600 adetin üzerinde satış gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı döneminde 2 Bin 800 adet satışa ulaşmıştık. Dolayısıyla, yeni araç satışlarında adetsel olarak yüzde 30’a yakın bir büyüme gerçekleştirmiş olduk. Kullanılmış otomobil tarafında ise, bu yılın ilk 9 ayında 500 adet satış gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı döneminde ise bu rakam 300 adet olarak gerçekleşmişti. Kullanılmış otomobil satışlarımızda da yüzde 70 civarında bir büyüme yakalamış durumdayız” diye konuştu.

Sektördeki gelişmeleri de değerlendiren Aras, “Sektör ilk 8 ayda yüzde 47 büyüdü ancak Eylül’den sonra yaşanan durgunluk yıllık büyümeyi yüzde 40’a düşürdü. Ekim ayı Eylül’den daha iyi başladı” dedi.

Haberin Devamı

Her otomobil alan bir çocuk okutuyor

KOSİFLER Oto’nun sosyal sorumluluk projelerine değinen Hilal Kosif, eğitime odaklandıklarını ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile işbirliği yaptıklarını vurguladı. Kosif, şöyle devam etti: “Kosifler Oto’dan alınan her otomobil için, müşterilerimiz adına bir evladımızın okumasına destek oluyoruz. Araç sahiplerine teslimatta o evlatlarımızın yaptığı resimleri hediye ediyoruz. Eğitimi çalışanlarımızın talebi doğrultusunda seçtik. Çalışanlarımız bu sosyal sorumluluk projesini o kadar benimsediler ki 15 Kasım’da TEGV için İstanbul Avrasya Maratonu’nda koşacaklar. Ayrıca Şanlıurfa Belediye’siyle 2010 yılında başlattığımız bir işbirliği çerçevesinde her yıl belediyeye eğitimde kullanılmak üzere önemli bir maddi katkıda bulunuyoruz.”