Gazete Vatan Logo

Otomotiv pazarında 150 binlik revizyon

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Satışların 750 bin olmasını bekliyorduk ama pazar çok dinamik. Tahmini 900 bine çıkardık” dedi.

Yılın ilk 5 ayında binek otomobil pazarının yüzde 21 büyüyerek, 234 bin adetlik büyüklüğe ulaşması markaların hedeflerde yukarı yönlü revizyon yapmasını sağladı. Yılbaşında toplam pazarın 750-760 bin adet seviyesinde gerçekleşmesini bekleyen Opel Türkiye, bu tahminini 900 bin adede yükselltti. Opel’in öngörüsü Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) tahminini de geride bıraktı. ODD, 2013’te toplam pazarın 790-840 bin adet arasında gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, pazarın çok dinamik olduğunu belirterek, “Özellikle binek oto tarafı çok hareketli. Bu yıl otomobil satışları rekoru doğru gidiyor. Hafif ticarideki düşüşe rağmen toplam pazar 850-900 bin adede doğru gidiyor” dedi.

Keklik, şunları kaydetti: “İlk 5 ayda pazar yüzde 21 büyürken Opel olarak yüzde 23’lÜk bir büyüme gerçekleştirdik. 19 bin 449 adetlik satışa ulaştık. Binek araçta yüzde 8.21’lik pazar payı ile ilk 5 marka arasındayız. Elde ettiğimiz başarının arkasında lokomotif modellerimiz Corsa ve Astra var. Aylık 5 bin araçlık satış temposu yakaladık. Opel olarak satış öngörülerimizi yükselttik. 50 bin adetten 60 bine çıkardık. Markamız en yüksek satış rakamını bu yıl elde etmiş olacak.” Keklik, bu temponun sürmesi halinde 1 milyonluk satışın yakalanacağını ekledi.

26 dolarlık hediyeyi rüşvet diye almıyor

OPEL Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Opel’in ana şirketi Genel Motors’ta (GM) katı kuralların ve geleneklerin olduğunu söyledi. Keklik, “Örneğin değeri 25 doların üzerinde bir hediye kabul edemezsiniz. 26 dolarlık bir hediye verildiği zaman ya geri verilir ya da yılbaşı hediye çekilişleri için havuza konulur” dedi.

Haberin Devamı