Gazete Vatan Logo

Otomobilin en büyük şovu başlıyor

İstanbul Autoshow Fuarı, Cuma günü kapılarını açıyor

2 yılda bir düzenlenen İstanbul Autoshow Fuarı, Cuma günü kapılarını açıyor. 10 gün sürecek şovda 45 marka, 500 model sergileyecek. Fuarda, 4 dünya ve 1 Avrupa prömiyeri gerçekleştirilecek. Autoshow’u 600 bin kişinin gezmesi ve rekora imza atılması bekleniyor.

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği Uluslararası İstanbul Autoshow 2012 Fuarı, bu hafta kapılarını açıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek fuarda, 45 marka 500’e yakın modelini sergileyecek. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve TÜYAP işbirliği ile bu yıl ilk kez Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Autoshow 2012, 12 salonda ve toplam 50 bin metrekare stand kurulum alanında gerçekleşecek.

Haftaiçi kadınlara ücretsiz

Autoshow, 4 dünya ile 1 Avrupa prömiyerine sahe olurken, yaklaşık 60 yeni modelin Türkiye lansmanı yapılacak. Citroen’in C-Elysee modeli, Peugeot 301, yeni Renault Symbol, yeni Renault Fluence ile Volkswagen Jetta Hybrid, uluslararası arenada ilk kez tüketicilerle buluşacak. Autoshow, hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuarın ücretleri hafta içi 10 lira, haftasonu 15 lira olarak belirlendi. Otopark ücreti de 10 lira. Fuar, kadınlara, üniversite öğrencilerine ve çocuklara hafta içinde ücretsiz. Hafta sonu kadınlara yüzde 50 indirimli, çocuklar ve üniversite öğrencilerine yine bedava olacak. Dev organizyonu 600 bin kişinin gezerek, rekor kırılması bekleniyor.

Ünlü model Irina Shayk tanıtım için geliyor

Autoshow Fuarı’na davet ettiği ünlü isimlerle tanınan Anadolu Grubu, yine büyük sükse yapmaya hazırlanıyor. Kia, Christiano Ronaldo’nun sevgilisi ünlü model Irina Shayk’ı Autoshow’a getiriyor. Shayk, fuarda markanın yeni modelleri pro-cee’d ile Sorento’yu tanıtacak. Çelik Motor daha önceki fuarlarda da Vahşi Orkide filminin unutulmaz yıldızı Caree Otis, Adriana Karembeu ve Anna Kournikova gibi isimlerle lansmanlar yapmıştı.

Metrobüsle ulaşım imkanı

Autoshow için 7 farklı yerden servisler kaldırılıyor: Atatürk Havalimanı, Atatürk Kültür Merkezi, Bahçeşehir Kızıl Havuz kavşağı, Ataşehir McDonald’s, Bakırköy Deniz Otobüsleri İskelesi, 4. Levent ÖSYM binası, Bostancı Deniz Otobüsleri İskelesi. Bunun yanı sıra fuara metrobüsle ulaşım imkanı mevcut. Ziyaretçiler, Beylikdüzü’ndeki fuar alanına metrobüsle ulaşabilecek. Metrobüs, fuarın kapısına kadar geliyor.

Sedan savaşı İstanbul’da start alıyor

İstanbul Autoshow, orta sınıf sedanların rekabetine sahne olacak. Peugeot’nun 301 modeli ile Citroen’in C-Elysee’si dünyada ilk kez fuarla birlikte Türkiye’de satılmaya başlanacak. 301 ve C-Elysee’nin dışında Skoda’nın büyük önem verdiği Rapid modeli, yeni Seat Toledo, Romanya’da üretilmeye başlanan yeni Renault Symbol, Autshow’da sergilenecek sedanlar olacak. Müşteriler, ilk kez sergilenecek sedan modelleri yakından inceleyip, seçim yapma fırsatı bulacak.

Haberin Devamı