Gazete Vatan Logo

Otomobile Eylül’de yüzde 5 zam gelir

Otomobile Eylül’de yüzde 5 zam gelir

Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, kurdaki artışların Ağustos ve Eylül aylarında fiyatlara tam yansımayacağını belirterek, “Eylül’den itibaren fiyat artışları ufak ufak başlar, Ekim sonrası daha da artar. Bu doğrultuda otomobil fiyatlarında yüzde 5-6 civarında artış beklemek doğru olur” dedi.

Büyüme trendinin devam etmesi durumunda pazarın 1 milyonlu rakamları görebileceğine işaret eden Anaç, “Şu anda 950 binin üzerinde pazar öngörüsü herkesin hemen hemen üzerinde mutabık kaldığı bir tahmin. Ancak ikinci yarı için son dönemde seçim sonrası gelişmeleri dikkate aldığımızda trendin aşağı doğru seyredeceğini öngörüyoruz. Yeni tahminler 875-900 bin civarında. Rakamın 1 milyona ulaşamayacağı kesin olmakla birlikte, 875 bin düzeyinde gerçekleşmesi daha büyük olasılık” diye konuştu.

Anaç, öngörülerinin talebin 850 bin civarında gerçekleşeceği yönünde olduğunu aktararak, şirketlerin yıl sonunda bütçede taahhüt ettikleri hedeflerini gerçekleştirmek için yılın kalan diliminde biraz daha agresif olabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı