Gazete Vatan Logo

Otomobil hırsızları kaza yapınca yakalandı

Nevşehir'de bir otomobili `düz kontak' yöntemiyle çalıştırıp çalan iki kişi, kendilerine ait başka bir otomobille gezerken, jandarmaya yakalandı. 1 kişinin aranmasına başlandı



Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne başvuran ve bir şirketten satın aldığı 1999 model `Kartal' marka otomobili Karasoku Mahallesi Nar Caddesi'nde park ettiğini, bunun kısa süre sonra çalındığını bildirdi. Çalınan otomobil, Kozaklı İlçesi, İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince terk edilmiş halde bulundu. Çalıntı otomobil sahibine teslim edilirken, aynı gece 29 yaşındaki B.B. ile 20 yaşındaki B.B. ile H.H.G., Topaklı Beldesi yakınlarında bölge trafik ekiplerini görünce içinde bulundukları çalıntı otomobilden inerek bir yakınlarına ait başka bir otomobille bölgeden ayrıldı. Kalaba Beldesi'nde şüphe üzerine trafik ekiplerince durdurulmak istendi. Zanlılar `dur' ihtarına uymayarak yoluna devam etti. Kalaba Jandarma ekiplerinin barikatını fark eden zanlılar, 06 EHM 17 plakalı otomobille kaçmaya çalışırken, Avanos yol kavşağı yönüne dönüş yaptıkları sırada kaza yaptı. Zanlılardan B.B., H.H.G. ile B.B. takla atan otomobilden kaçarlarken yakalandı.

Yakalanan 2 zanlı otomobili gezmek için düz kontak yaparak çalıştırdıklarını, gezerken polis ekibini görmeleri üzerine otomobili bırakarak kaçtıklarını belirtti. Otomobil hırsızlığından yakalanan zanlılardan B.B ile B.B yapılan sorgulamalarının ardından tutuklanırlarken, kaçan diğer zanlı H.H.G.'nin aranmasına devam ediliyor.

Haberin Devamı