Gazete Vatan Logo

Otomobil gibi evde de takas dönemi başladı

TURYAP, evden tarlaya, dükkandan arsaya her türlü emlağın takas edilebildiği yeni bir sistemi hayata geçiriyor

Önde gelen emlak firmalarından TURYAP, daha önce Nazar İnşaat’ın proje bazında uyguladığı “eskisini getir, yenisini al” kampanyasını, kapsamını genişleterek Türkiye çapında uygulayan ilk emlak firması oldu. Eski arabayı peşinat olarak verip yenisi ile değiştirmeye benzeyen bu takas sisteminde tüketiciler tarla, dükkan, arsa ve atadan kalma eski ev gibi her türlü gayrimenkulünü TURYAP aracılığıyla vererek yenisini satın alabilecek.

Başakşehir Misstanbul, Çerkezköy Dreamcity ve Merter Saklı Vadi Konutları’nda ilk kez başlatılan bu uygulama kısa bir süre içinde Türkiye’deki tüm gayrimenkul ve konut projelerini de kapsayacak. Evini satmak isteyen müşterilerin kendilerine geldiğinde önce evin değerlemesini yaptıklarını belirten TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay şunları söyledi: “Müşteri emlağını hemen satmak istiyorsa belirli bir fiyat önererek alıyor ve portföyümüze katıyoruz. Şayet müşteri emlağını daha yüksek fiyattan daha uzun sürede satmak isterse ilanlarını sitemiz ve Türkiye çapındaki 333 temsilcimiz aracılığıyla yayınlayarak 15 gün içinde uygun müşteri buluyoruz.”

Sistem talebi canlandırır
Evin bedelinin peşinata sayıldığını, yeni evle aradaki fiyat farkının ise nakit ya kredi ile ödenebileceğini belirten Sarıbay, “Takas sistemine projelerle başladık ama müşterilerden sistemin tüm Türkiye’de uygulanması yönünde talep aldık. Sektör bu yıla sıkıntılı başlayabilir ama takas sistemi konut talebini canlandıracak” dedi. Bireylerin sadece konut projelerinden değil evini satışa çıkaran kişilerle de takas gerçekleştirebileceğini belirten TURYAP Başkanı Sarıbay, Bağcılar Kirazlı Konakları’nda da sistemin uygulanacağını kaydetti.

Projelerde en ucuz daire 100 bin YTL

* TOKİ ve Tek Çelik İnşaat’ın Başakşehir’de başlattığı Misstanbul projesinde bulunan 936 konutun yarısı satıldı.

* Projede 2+1 ve 4+1 dairelerin fiyatı 165 bin-460 bin YTL arasında değişiyor. Projeden ev alanın 1 hafta sonra taşınabildiğini söyleyen Başakşehir Misstanbul Turyap Satış Koordinatörü Rauf Bozok, “TURYAP’ın Misstakas adlı sistemi ile satışlarımız arttı. Sistem Aralık sonunda başladı ve 37 daire bu yolla satıldı” dedi.

* AA Group’un Çerkezköy’de başlattığı 160 dairelik Dreamcity projesinde ise daire fiyatları 100 ile 175 bin YTL arasında bulunuyor.

* Takas sistemini 1 hafta önce uygulayan ve bu sürede 53 opsiyon alan projeye 28 Şubat’tan sonra taşınılabilecek.

* Proje yöneticileri, takas sistemiyle satışların oldukça artmasını beklediklerini kaydetti.

GÜREŞÇİYLE TANITIM YAPTI

“Meydan Okuyoruz” sloganı ile sunulan takas sisteminin tanıtımı, renkli görüntülere sahne oldu. Davul ve zurna eşliğinde başlatılan şovda Kırkpınar’ın şampiyon güreşçisi Adem Altun peşrev gösterisi yaptı.

Haberin Devamı