Gazete Vatan Logo

Otobüste kaynar çayla Alper’i yaktılar yarı yolda bıraktılar!

Kastamonu’dan İstanbul’a Metro Turizm’le seyahat eden 13 yaşındaki Alper Erdoğan’ın üzerine otobüste kaynar çay döküldü. Ambulansla hastaneye gönderilen küçük çocuğun babası, dava açmaya hazırlanıyor...

Otobüste kaynar  çayla Alper’i yaktılar  yarı yolda bıraktılar!

Ablasıyla birlikte dedesini ve anneannesini ziyaret etmek için Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesine giden Alper Erdoğan (13), 8 Ağustos’ta otobüste muavinin servis yaptığı kaynar çay üzerine dökülünce yandı. Alper vücudundaki büyük acıya dayanamayıp sürekli ağlayınca, otobüs şoförü 112 acil servisini aradı. Ablasıyla yolda bırakılıp, Sakarya Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Alper’in kasıkları ve bacaklarında 2’nci derece yanıklar oluştuğu görüldü. Yaşananlara isyan eden baba Sezgin Erdoğan, Metro Turizm’in çocuklarını yol ortasında tek başlarına bırakarak gittiğini iddia etti.

‘Çocuğun bekçisi miyiz?’

Erdoğan konuyu yargıya taşıyacağını söyleyerek şöyle dedi: “Saat 15.00 gibi kızım annesini arayıp kardeşinin yandığını söylüyor. Ambulansla hastaneye götürülen çocuklar otobüs firmasından bir yetkilinin de hastaneye geleceğini zannediyor. Ama gelmemiş, onları öylece yolun ortasında bırakmışlar. Kızım bunu bana telefonla söyleyince firma yetkilisini aradım. Çocuklara niye sahip çıkmadıklarını sordum.

Haberin Devamı

Bana ‘Çocuklarının bekçisi miyiz, 50 yolcunun arkasından sizin çocuğunuzla mı ilgileneceğiz, otobüste oluşan kazalardan biz sorumlu değiliz. Kendi imkanlarınızla çocuğunuzla ilgilenin’ dediler. Sonradan yaptığımız araştırmada otobüsteki servis sehpasının kırık olduğunu ve bu yüzden Alper’in yandığını öğrendik. Elimizde kamera kayıtları da var ve konuyu yargıya taşıyacağız.”