Gazete Vatan Logo

Otobüslerde internet!

İstanbul’da ‘internetli otobüs’ dün hizmete girdi

Başkan Topbaş, dün hizmete giren 100 İETT otobüsünden 10 tanesine ‘wireless ve telefon şarj ünitesi’ konulduğunu söyledi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 100 yeni İETT otobüsünün hizmete alınması dolayısıyla Beylikdüzü Belediyesi etkinlik alanında düzenlenen törene katıldı.

İstanbul’u 776 kilometreye erişen bir raylı sisteme kavuşturmak istediklerini belirten Topbaş, “Bulunduğunuz bölgelerin değerini bilin. Nerelere metro yapılacak, oralardaki kıymet artışı birilerinin eline geçmesin” dedi. Günlük yolcu sayısında 2 milyonu geçtiklerini bildiren Başkan Topbaş, İstanbul’un 2019’da günlük 11 milyon kapasiteli bir raylı sistem ağına sahip olacağını kaydetti.

Bedava internet

Ulaşımda tek bilet sistemine geçerek, entegre bir sistem gerçekleştirdiklerini ifade eden Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir şehir, ‘300-400 otobüs alıyorum’ dese, otobüs firması fabrika kurar. Biz bin 705 otobüs aldık. Cumartesi günü de Kartal’da 110 tanesini daha devreye sokunca, bin 705 tanesi tamamlanıyor. Böylece 930 milyon ödeyerek almış oluyoruz. Büyük bir bedel bu.”

En gelişmiş teknolojileri kullanmaya çalıştıklarına işaret eden Topbaş, “Bugün burada devreye soktuğumuz 100 otobüsten 10 tanesi wirelesslı, yani internet kullanabileceksiniz. Dünyada yeni bir trend başlıyor, akıllı sistemler, akıllı şehirler. Dünyada nadir örneklerden bir tanesi olarak, İstanbul’da yeni otobüslerimizi wireless sistemli olan akıllı otobüs haline getirdik. Bugün 100 tane otobüsün 10 tanesi, bu sistemle başlıyor. Daha sonra bu 100 taneye tamamlanacak. Arkasından tüm filoyu bu hale getireceğiz. İstanbul’da yolculuk yapanlar, diğer toplu taşımanın tamamında wireless sistemlerine erişebilecekler” dedi.

Topbaş, vatandaşların otobüslerde telefonlarını şarj etme imkanı da bulacağını kaydederek, “Otobüslerimizde en az 10 tane olmak üzere hızlı telefon şarj fişleri, prizleri bulunuyor. Otobüse binen insan, telefonunu hızlı bir şarjla doldurabilecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı