Gazete Vatan Logo

Oto satışı Seçim öncesi frene bastı

Tofaş CEO’su Kamil Başaran ile Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, seçim öncesinde otomotiv pazarının çok durgun geçtiğini ve Mart’ta toplam satışların 40 bin adet seviyesinde çıkacağını açıkladı.

Otomotiv pazarı Mart’ta acı fren yaptı. Binek otomobil ve hafif ticari araç satışları keskin düşüş gösterecek. 30 Mart seçimi öncesinde yaşanan siyasi gerginlik, otomotiv piyasasına olumsuz yansıdı. Binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 40 bin adet çıkması bekleniyor. Geçen yılın aynı döneminde pazarın 68 bin 700 adet olarak gerçekleştiği düşünülürse, satışlar yüzde 42 oranında düşmüş olacak.

Siste ileri bakalım

Tofaş CEO’su Kamil Başaran, otomotiv satışlarının Mart’ta düştüğünü belirterek, “Showroom trafiği çok zayıf. Bu ay toplam satışlar 40 bin adet seviyesinde çıkarsa şanslıyız” diye konuştu. Piyasalarla ilgili öngörülerini aktaran Başaran, şunları kaydetti:

“Şu an bir sis bulutundayız. Siste nasıl otomobil kullanırken önünüze bakınca miğdeniz bulanır... O yüzden biz ileriye bakıyoruz ve umutluyuz. Yaptığımız yatırımlar da bunu gösteriyor.”

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da Mart’ta satışların 39-41 bin adet düzeyinde çıkacağını söyledi. Seçim öncesi perakende satışların durduğunu ifade eden Aybar, “Piyasada filo satışlarında bir hareketlilik var, onun dışında çok durgun. Esas Nisan ayı ne olacak. Geçen yıl Nisan’da 73 bin araç satılmıştı. Bu kez keskin düşüş olacak. 2013’te ilk yarı hareketli geçmişti, 2014’te tam tersi olacak. İkinci yarının canlı olmasını bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı