Gazete Vatan Logo

Ötleşler cezaevinde liste başı!

Ankara’da düzenlenen operasyonda, çete üyeleri ve çektiği müzik klibinde çete üyelerini de oynatan Barış K. da gözaltına alındı.

Ötleşler cezaevinde liste başı!

Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği en kapsamlı çalışmalarından biri sayesinde Başkentteki uyuşturucu ticaretinin yaklaşık yüzde 40’ını kontrol eden bir suç örgütü çökertildi. Yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmalar sonucunda ekipler, geçen ay örgüt üyelerine yönelik üç ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 92 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında çete üyeleriyle birlikte, “Arada Bir” isimli müzik klibi bulunan sanatçı Barış K’nin de olduğu öğrenildi. “Şirket” gibi yönettikleri örgütün başına bir genel müdür getiren Ötleş kardeşlerin, üyelerinin sigorta primlerini de ödedikleri tespit edildi.

Öte yandan örgüt, diğer gruplarla girdikleri çatışmalarda ölen 4 çete üyesi ile cezaevine giren örgüt üyelerinin ailelerine düzenli olarak yardım yaptı.

Daha önceden gözaltına alınan ve tutuklu bulunan Arif ve Yavuz Ötleş kardeşlerin, örgütü cezaevinden yönetmeye devam ettikleri, üyelerine mesajlarını haftalık görüşmeye gelen 3 farklı örgüt üyesi kanalıyla ilettikleri tespit edildi.Söz konusu suç örgütünün uyuşturucu satışından aylık ortalama 2 milyon lira gelir elde ettiğini belirledi. Uyuşturucu satışından elde ettikleri gelirle lüks bir hayat süren örgüt üyelerinin Barış K. adındaki sanatçıyla albüm yaptırma vaadiyle anlaştıkları ortaya çıktı. Barış K’nin “Arada Bir” isimli şarkısın çekilen klipte de örgüt üyelerinin rol aldığı ve klibin sonunda Arif ve Yavuz Ötleş kardeşlere teşekkür edildiği soruşturma dosyasında yer aldı.

Haberin Devamı