Gazete Vatan Logo

Otizmli çocukların eğitimi için Runatolia Maratonu’nda koştular!

Tohum Otizm Vakfı gönüllü koşucuları, otizmli çocuklara eğitim desteği için Runatolia Maratonu’nda “İyilik Peşinde Koş’tu. Tüm koşucular, otizmli çocukların bağımsız, bağımsız bireyler olarak hayata katılabilmeleri ve otizme dikkat çekebilmek için koşarak destek oldular.

Otizmli çocukların eğitimi için Runatolia Maratonu’nda koştular!

Türkiye’nin en önemli koşu organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 12.’si düzenlenen Runatolia Maratonu 5 Mart 2017 Pazar günü Antalya’da gerçekleşti.

2015 yılından beri Adım Adım Platformu ile “İyilik Peşinde Koşan” Tohum Otizm Vakfı, 3. kez Antalya’da, bireysel ve kurumsal koşuculardan oluşan yaklaşık 180 kişi ile otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için koştu. Yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı maratonda Akbank, Borusan, DeFacto, HM.Clause ve Oyak Renault koşucuları ve gönüllü bireysel koşucuların adımları sayesinde 4.005 bağışçının desteğiyle 8 otizmli çocuğa 1 yıllık eğitim bursu sağladı.

Runatolia’da Rekor Kırdı!
Oyak Renault KoşuyOR Takımı koşucusu Halil Onsekizoğlu, kampanya boyunca toplam 743 kişiden aldığı bağış ile Runatolia Maratonu’nda bugüne kadar en çok kişiden bağış toplayan gönüllü koşucu oldu. Aynı zamanda bu başarısı ile Türkiye’de düzenlenen tüm maratonlarda en çok bağışçısı olan 3. koşucu rekorunun da sahibi oldu.

Çevresindeki kişilere kampanyasına destek olmaları için birebir e-postalar göndererek bu başarıya ulaşan Onsekizoğlu, otizmi çok sayıda kişiye duyurmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Bağışçılarından ortalama 12 TL bağış alarak küçük miktarlarla büyük bir başarıya imza atan Onsekizoğlu, bağış yapmak için büyük miktarlara gerek olmadığını; küçük miktarda bağışların bir araya geldiğinde yaratacağı mucizeyi de gözler önüne sermiş oldu.

Haberin Devamı

Otizmin Tek Tedavisi Eğitim

Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi; erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık % 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte, gelişim sağlanabilmekte, büyük ilerleme kaydedilmekte ve hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmayabilmektedir. Otizmde en önemli nokta olabildiğince erken dönemde (18 ay civarı) tanı koyabilmek ve haftada en az 30 saati bulan yoğun bir eğitim almalarını sağlamaktır. Özellikle 3 ile 5 yaş arasında bu yoğun eğitim çok kıymetlidir.

Haberin Devamı

Bunları Biliyor musunuz?

· Otizmin tek tedavisinin ERKEN TANI ile YOĞUN, SÜREKLİ EĞİTİM olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?

· Günümüzde her 68 ÇOCUKTAN 1’inin otizm riski ile dünyaya geldiğini ve otizmin görülme sıklığının çok büyük bir hızla arttığını BİLİYOR MUSUNUZ?

· Dünyada her 20 DAKİKADA 1 çocuğun otizm tanısı aldığını BİLİYOR MUSUNUZ?

· Otizmin erkek çocuklarda, kızlardan 4 KAT FAZLA oranda görüldüğünü BİLİYOR MUSUNUZ?

· Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki 352.000 otizmli çocuk ve gencimizden sadece 29.782’sinin EĞİTİME ERİŞEBİLDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

· İsmi söylendiğinde bakmamak, göz kontağı kurmamak, dönen nesnelere karşı takıntılı davranışlar gibi belirtileri olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?

Tohum Otizm Vakfı Hakkında

Tohum Otizm Vakfı 2003 yılından bu yana otizmli çocukları erken tanı ve eğitimle topluma kazandırmak, otizmli çocuklar ve ailelerinin eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şart ve fırsatlarla yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Vakfın otizm ile ilgili diğer vakıf ve derneklerden farkı ise sadece örnek bir model okul kurmakla kalmayıp, devletin otizmli çocuklara ve ailelerine verdiği sağlık ve eğitim hizmetlerine yurt çapında destek olmak gibi daha kapsamlı amaç ve hedeflerle kurulmuş olmasıdır. Kar amacı olmayan, kamu yararına kurulmuş olan bir eğitim ve sağlık vakfı olan Tohum Otizm Vakfı, çalışmaların hem ulusal hem de uluslararası çapta sürdürmekte, kaynak yaratma çalışmalarıyla elde ettiği tüm gelirleri ise vakfın amacına yönelik faaliyetler için kullanmaktadır.

Haberin Devamı

Adım Adım Oluşumu

Adım Adım, Mart 2008’te, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Adım Adım Oluşumu, başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır.