Gazete Vatan Logo

Oteller ticaret borsasına üye olmaya zorlanıyor

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, konaklama ve ağırlama işletmelerine “Ticaret borsasına üye ol” ısrarında bulunulmasını eleştirerek, uygulamanın yeniden düzenlenmesi için yasal başvuruda bulunduklarını aktardı. Bayındır, şöyle devam etti:

Oteller ticaret borsasına üye olmaya zorlanıyor

“Süre belirtmeksizin belli bir miktarın üzerinde gıda alımı yapan oteller, ticaret borsasına üye olmaya zorlanıyor. Bu miktarlar patates için 750 kilogram, et için 100 kilogram, beyaz peynir için 360 kilogram düzeyinde. Bazı gıda ürünlerinde belli miktarların üstündeki alım veya satımların borsaya tescili mecburi tutuluyor. Üyeliğin kabul edilmemesi halinde resen üyelik kaydı yapılacağı bildiriliyor. Halbuki mevzuata göre, açık bir şekilde borsalara üye olacakların veya üye olmak zorunda olanların, borsaya tabi maddelerin alım veya satımıyla uğraşan kişiler olduğu ifade ediliyor.”

Bakandan girişim bekliyoruz

İşletmelerin iştigal konuları arasında borsaya tabi maddelerin alım satımı işleriyle bunların ticaretinin bulunmadığını anlatan Bayındır, şöyle konuştu: “İşletmeler tarafından yapılan satın almalar çalışanlarla misafirlere verilen hizmetlerde kullanılmak üzere yapılmış alımlardır. Gümrük ve Ticaret Bakanım Sayın Bülent Tüfenkci’den ilgili mevzuatta bir an önce gerekli değişikliğin yapılması yönünde girişim başlatılmasını talep ediyoruz.”

Haberin Devamı