Gazete Vatan Logo

Oteller mutfağa alışveriş yapmadı!

ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, Rusya’daki krizin özellikle Antalya’daki işlerini olumsuz etkilediğini anlattı. Rus turistlerin tatil tercihlerinde ilk sırayı alan Antalya’da genelde yılbaşında otellerle anlaşma yapıldığını kaydeden Şahinöz, “Antalya’daki otellerle anlaşmalarımızı Ocak ve Şubat aylarında yapardık. Ancak bu yıl turist sayısında düşüş bekleyen oteller bu anlaşmaları durdurdu. Kimse alışveriş yapmak istemiyor. Ciddi bir belirsizlik var” dedi.

Yılın ilk ayında restoranlarda da sıkıntı olduğunu belirten Şahinöz, “Restoranlarda da müşteri sayısı azaldı. Son iki ayda büyümemiz durdu. Tüketiciler doların yükselmesiyle dışarıdaki yeme-içmeyi azalttı” diye konuştu.

TUROB’dan ‘Bu pariteyle oteller satılabilir’ uyarısı

TURİSTİK Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, kurlardaki dalgalanma nedeniyle kredili yapılan otellerde sıkıntı yaşanabileceğini söyledi. Bayındır, “Otel yatırımcıları genelde uzun vadeli ve yurtdışı kaynaklı dolar cinsinden kredi kullanıyor. Dolar çok yükseldi, euro ile neredeyse kafa kafaya gelecek. Gelirler euro, giderler dolar olunca sıkıntı olacak. Maaşlar, vergiler ödenemez hale gelince de oteller satışa çıkarılacak. En fazla İstanbul ve Antalya’da böyle kredili oteller bulunuyor” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı